Șefii de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est se reunesc luni la Sofia. Ce se află pe agenda discuțiilor

Șefii de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est se reunesc luni la Sofia. Ce se află pe agenda discuțiilor
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 28/03/2022, 11:34

O reuniune a şefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est are loc luni la Sofia, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României. Reuniunea este găzduită de prim-ministrul bulgar Kiril Petkov.

Întâlnirea este un prilej „de a aprofunda consultările asupra consecinţelor invaziei Rusiei în Ucraina şi a securităţii din Europa de Sud-Est”, se arată în comunicat.

Pe agenda de discuții sunt teme legate de modul în care invazia rusă din Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi modalităţile de consolidare a coordonării şi cooperării în Europa de Sud-Est.

Întâlnirea vine după reuniunea NATO care a avut loc la Bruxelles la sfârșitul săptămânii trecute.

NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziţionat în România şi niciun român nu trebuie să se teamă, în contextul conflictului din Ucraina, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la Summitul extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice.

Președintele a reiterat joi că România nu este în pericol şi niciun român nu trebuie să se teamă, în contextul conflictului din Ucraina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase