Șeful ANPC, chemat „la ordine” de ambasadorul Franței, după ce a decis închiderea unor supermarketuri

Șeful ANPC, chemat „la ordine” de ambasadorul Franței, după ce a decis închiderea unor supermarketuri
Publicat: 04/11/2021, 12:37

Vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, ar fi fost chemat la o întâlnire cu ambasadorul Franței la București, la Ministerul Economiei, asta după ce Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a închis mai multe supermarketuri, precum Auchan, care aparține unui grup din Franța.

Întâlnirea dintre Mihai Culeafă și ambasadorul Franței ar urma să aibă loc după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a verificat și a propus închiderea pentru mai multe supermarketuri aparținând unor multinaționale, precum Auchan sau Cora.

Acțiunea a fost condusă de vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, cel care are delegate toate atribuțiile din partea președintelui ANPC.

Potrivit știripesurse, Mihai Culeafă a fost chemat, de la ora 13.00 (joi), la o întâlnire la Ministerul Economiei cu ambasadorul Franței.

ANPC a verificat mai multe magazine din București

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus, în urmă cu câteva zile, închiderea a patru unităţi Auchan din Bucureşti, respectiv magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni, pe o perioadă de cel mult şase luni, în urma abaterilor importante descoperite în urma unor controale.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, controalele întreprinse de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov – coordonate de vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, directorul general al ANPC, Paul Anghel, şi comisarul şef al CRPC Bucureşti-Ilfov, Ionuţ Voevozeanu – în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat.

Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, la patru puncte de lucru din Capitală ale Auchan România (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni).