Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei în presa americană: „Putin este grav bolnav de cancer. Deja se pregătește o lovitură de stat în Rusia”

Șeful Serviciului de Informații al Ucrainei în presa americană: „Putin este grav bolnav de cancer. Deja se pregătește o lovitură de stat în Rusia”
Șeful Serviciului de Informații militare al Ucrainei, Kirill Budanov/ Sursa FOTO: https://gur.gov.ua/en
Publicat: 13/05/2022, 23:23

Șeful Serviciului de Informații militare al Ucrainei, Kirill Budanov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin este grav bolnav de cancer și o lovitură de stat este deja în desfășurare în Rusia pentru a-l răsturna.

Potrivit lui Budanov, războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură până la jumătatea lunii august și se va termina până la sfârșitul anului.

Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, generalul-maior Kirill Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în desfășurare în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer. De asemenea, potrivit acestuia, Putin mai are alte câteva boli grave.

Biroul șefului serviciului de informații al Ucrainei este întunecat și plin cu accesorii de război și spionaj, saci de nisip stivuiți pe ferestre, mitraliere îngrămădite pe podea, o încărcătură de pușcă de rezervă pe biroul lui, folosită ca presspaper. Este remarcabil de tânăr pentru a conduce agenția de informații militare a țării sale, la doar 36 de ani, precizează jurnaliștii americani, și „vorbește cu precizia seacă a meseriei sale”. A arătat puțină emoție, zâmbind o singură dată când a spus în engleză: „Sunt optimist”.

Budanov susține că Putin se află într-o stare psiho-emoțională și fiziologică proastă.

”Momentul de cotitură va fi în a doua jumătate a lunii august. Până la sfârșitul acestui an, majoritatea ostilităților active vor fi finalizate. Drept urmare, vom restabili puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbass și Crimeea.

Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Le este frică de agresivitatea ei. Suntem în război cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Ea nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme”, a spus Budanov, potrivit Sky News.

Potrivit acestuia, tactica Rusiei nu s-a schimbat, în ciuda deplasării acesteia spre est, iar Federația Rusă suferă pierderi uriașe.

El a spus că nu a fost surprins de eșecurile Rusiei în război: „Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape în momentul în care sunt construite”.

Budanov a prezis corect când va avea loc invazia rusă atunci când alții din guvernul ucrainean au fost sceptici, iar acum spune că are încredere în prezicerea sfârșitului războiului.