Serviciile de Informații ale Ucrainei: Rusia va putea continua războiul timp de cel mult un an, din cauza deficitului de rachete de precizie

Serviciile de Informații ale Ucrainei: Rusia va putea continua războiul timp de cel mult un an, din cauza deficitului de rachete de precizie
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 10/06/2022, 18:58

Direcția principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării susține că Rusia a rămas fără resurse economice, principala problemă fiind deficitul de rachete de precizie. În acest context, Serviciile de Informații ale Ucrainei estimează că armata rusă va putea continua războiul în ritmul actual timp de cel mult un an.

Potrivit Direcției principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Rusia efectuează, în prezent, mult mai puține lovituri cu rachete și folosește proiectile de tip Kh-22, care sunt „rachete sovietice vechi, fabricate în anii 1970”.

Într-o postare pe Facebook, Vadim Skibițkîi, adjunctul șefului informațiilor militare, a precizat că „acest lucru arată că Rusia rămâne fără rachete de înaltă precizie”.

De asemenea, oficialul a precizat că, din cauza resurselor economice limitate ale Rusiei, care îi vor permite să-și continue ofensiva în Ucraina pentru cel mult un an, „Kremlinul ar putea încerca să înghețe războiul pentru o vreme, pentru a convinge Occidentul să anuleze sancțiunile, iar apoi să continue agresiunea”.

„Scopul lor este să cucerească toată Ucraina și nu numai Ucraina”, a mai menționat Vadim Skibițki, potrivit Antena3.

Pe de altă parte, adjunctul șefului informațiilor militare a mai spus că și forțele de apărare ucrainene se află într-o situație critică, mai ales în ceea ce privește muniția pentru artileria grea. În acest moment, se duc lupte intense între forțele ucrainene și trupele ruse pentru controlul regiunii Donbas.

Mihailo Podoliak, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Volodimir Zelenski, susține că Ucraina are nevoie de 300 de sisteme de artilerie occidentale pentru a echilibra condițiile de luptă cu armata rusă în Donbas. Oficialul a mai precizat că situația este critică și în ceea ce privește pierderile umane, în contextul în care aproape 200 de soldați ucraineni mor în fiecare zi în război.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase