Sicriul cu trupul lui RĂZVAN THEODORESCU a fost depus la Clubul Academicienilor

Sicriul cu trupul lui RĂZVAN THEODORESCU a fost depus la Clubul Academicienilor
Publicat: 07/02/2023, 15:54
Actualizat: 07/02/2023, 15:58

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață pe 6 februarie, la vârsta de 83 de ani. În luna mai ar fi împlinit 84 de ani.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al academicianului Răzvan Theodorescu a fost depus, marţi, la Clubul Academicienilor. În aceeaşi zi, în jurul orei 16,00, trupul neînsufleţit va fi depus la Capela mare a Cimitirului Bellu Ortodox.

Ceremonia de înmormântare, cu onoruri militare, va avea loc miercuri, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu, în Parcela academicienilor.

Răzvan Theodorescu s-a născut la 22 mai 1939, la București. Academicianul a fost primul președinte al TVR, după 1990.

Răzvan Theodorescu a fost doctor în istorie, profesor universitar și membru al Academiei Române din 1997. A publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească și europeană și circa 600 de articole în reviste din țară și străinătate.  A fost director general al Televiziunii Române (1990-1992) și ministru al Culturii în Guvernul Adrian Nastase (2000-2004).

Din anul 2000, a devenit membru titular al Academiei Române și vicepreședinte al acesteia, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, dar și membru a două academii din sud-estul Europei.

Răzvan Theodorescu: ”Sunt mândru că aparţin unui popor inteligent

”Sunt mândru că aparţin unui popor inteligent, unui popor care a ştiut să treacă prin istorie, a ştiut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie şi trădător la nevoie. În ceea ce priveşte personalităţile, naţia română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul naţional, Mihai Eminescu, unul este istoricul naţional, Nicolae Iorga, şi cel de-al treilea este dramaturgul naţional, Ion Luca Caragiale”, declara acum ceva timp într-un interviu Răzvan Theodorescu, conform Muzeului Naţional al Satului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase