Site-ul Armatei a fost atacat de hackeri. Versiunea în limba engleză a fost repusă în funcțiune după o jumătate de oră

Site-ul Armatei a fost atacat de hackeri. Versiunea în limba engleză a fost repusă în funcțiune după o jumătate de oră
Sursa foto: MApN
Publicat: 28/05/2022, 17:36
Actualizat: 28/05/2022, 17:43

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, sâmbătă, că un atac tip DDOS a fost lansat asupra versiunii în limba engleză a site-ului instituției, dar a fost respins de specialiști.

Un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) s-a declanșat sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04.30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naționale, au anunțat reprezentanții instituției.

„Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS”, se arată în comunicatul MApN.

Instituția precizează că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

„Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun”, au conchis reprezentanții Armatei.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcționării normale a paginilor web, a rețelelor și sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât și pentru cele care aparțin entităților de stat sau private.

Mai multe materiale referitoare la diferite situații privind evoluția amenințărilor cibernetice, precum și ghiduri sau recomandări despre modalitatea de reacție la diverse tipuri de incidente cibernetice sunt disponibile pe site-ul DNSC.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult