UPDATE | Ministerul Dezvoltării CONFIRMĂ că site-ul instituției a fost spart de hackeri. Ce s-a întâmplat cu informațiile publicate în rețea

UPDATE | Ministerul Dezvoltării CONFIRMĂ că site-ul instituției a fost spart de hackeri. Ce s-a întâmplat cu informațiile publicate în rețea
Site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost spart de HACKERI
Publicat: 17/04/2023, 19:40
Actualizat: 17/04/2023, 19:41

Site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), mdlpa.ro, a fost spart de hackeri, luni, iar pagina nu poate fi accesată de câteva ore. Atacatorii virtuali anunță prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând, parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor. 

UPDATE – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis că lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis luni, prin intermediul unui comunicat postat pe Facebook, că lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.

„Datorită intervenției prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informație publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută. După finalizarea verificărilor de specialitate, site-ul www.mdlpa.ro va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. Prioritatea ministerului este soluționarea cu succes și cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se arată în comunicatul MDLPA.

Știrea inițială:

Mesajul transmis de aceștia este unul împotriva corupției din țara noastră, care spun ei afectează dezvoltarea socială și economică a României.

„Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunţul hackerilor.

De asemenea, postarea atacatorilor cuprinde și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare.

Mai mult, hackerii au și un mesaj de susţinere a fraţilor Tate, despre care spun că sunt nevinovați. În acest moment, Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi se află în arest la domiciliu.

Site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost spart de HACKERI

Ulterior, pe site-ul mdlpa.ro a apărut următorul mesaj:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
O rețetă surprinzătoare. Lămâi murate
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse