Atac cibernetic complex la Rompetrol. Site-urile și a serviciul Fill&Go, sistate temporar. Activitatea benzinăriilor se desfășoară normal

Atac cibernetic complex la Rompetrol. Site-urile și a serviciul Fill&Go, sistate temporar. Activitatea benzinăriilor se desfășoară normal
Publicat: 07/03/2022, 11:10
Actualizat: 07/03/2022, 12:04

Site-ul Rompetrol a fost atacat de hackeri, luni dimineața, iar mai multe servere sunt criptate, au declarat pentru Gândul surse din zona de securitate cibernetică.

UPDATE 12:00. Rompetrol: Activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal

„În cursul acestei nopți, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situației.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Menționăm că activitatea operațională a rafinăriei Petromidia nu este afectată”, a transmis Rompetrol printr-un comunicat de presă, luni.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Atacul cibernetic are loc la firma care asigură hostingul Rompetrol, Telekom.

De aceea, pagina de internet al companiei nu poate fi accesată.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță, printr-un comunicat de presă, că a fost notificat de către compania Rompetrol „cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii”.

„Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizația afectată pentru remedierea problemei, oferind asistența necesară în acest caz”, a transmis DNSC.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase