Situație critică la Galați: Toate paturile din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi tineri în stare critică

Situație critică la Galați: Toate paturile din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi tineri în stare critică
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 03/09/2021, 16:50

Toate cele 9 paturi de la Secţia ATI COVID de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt ocupate de pacienţi în stare gravă, iar numărul paturilor mai poate fi suplimentată cu 3 paturi. Din păcate, medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor infectaţi cu COVID să crească în următoarea perioadă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Galaţi, pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă-COVID sunt persoane tinere, cu mai puţine afecţiuni şi nevaccinate Toate cele 9 locuri de la ATI sunt ocupate, iar medicii caută soluţii pentru suplimentarea paturilor.

Toate cele 9 paturi din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare critică, care necesită fie incubaţie, fie ventilaţie non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienţi la etajul 1 la Secţia COVID care nu necesită internare în sectia ATI COVID. (…) În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va creşte, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem faţă tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi.(…) Pacienţii din secţia ATI COVID sunt persoane tinere. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puţine afecţiuni asociate, comparativ cu pacienţii din valul precedent. De asemenea, toţi pacienţii sunt nevaccinaţi”, a declarat dr. Violeta Sapira, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, potrivit adevarul.ro.

Personalul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă se aşteaptă la o creştere şi mai mare a numărului de cazuri COVID-19, având în vedere perioada de relaxare din timpul verii, dar şi începerea şcolii. Un semnal de alarmă este tras şi cu privire la pacienţii cu boli autoimune, unde anticorpii sunt în scădere.

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim în general de pacienţi care nu sunt foarte grav iniţial, dar care se agravează pe parcursul spitalizării. Sunt pacienţi cu o medie de vârstă mai mică, de 40-50 de ani. Apar şi vaccinaţi, care au făcut după vaccinare boala. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Aceşti pacienţi sunt cei imunodeprimaţi, cu boli autoimune, deci cei cu risc, bătrâni. Ne aşteptăm la o creştere şi mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep şcolile cu prezenţă fizică. Secţiile de reanimare sunt pline, activitatea noastră a crescut foarte mult”, a explicat dr. Mihai Polinshi, director medical al SAJ Galaţi.

Comparativ cu luna iulie, numărul cazurilor de COVID 19 a crescut în judeţul Galaţi de şapte ori mai mult, în ultima săptămână. „În doar şapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătăte din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de şapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment, avem 14 paturi pentru adulţi la Terapie intensivă COVID: 9 la Spitalul Judeţean şi 5 la Maternitate. De asemnea, sunt şapte locuri pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a precizat Teodora Diaconiţa, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 26 de cazuri COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice