Situație critică la SECTORUL 1, unde este blocaj financiar. Omul lui Clotilde Armand recunoaște că Primăria intră în faliment

Situație critică la SECTORUL 1, unde este blocaj financiar. Omul lui Clotilde Armand recunoaște că Primăria intră în faliment
Publicat: 26/04/2023, 18:01
Actualizat: 26/04/2023, 18:20

Primăria Sectorului 1 este în continuare în blocaj financiar, chiar dacă în martie s-a votat proiectul de buget pe anul 2023, împreună cu mai multe amendamente. Consilierii Locali ai Sectorului 1 au dezbat miercuri un nou proiect care prevede „integrarea amendamentelor în buget”, dar care a fost respins.

Consiliul Local al Sectorului 1 a dezbătut, miercuri, un proiect de hotărâre care prevedea modificarea Hotărârii din data de 28 martie, prin care s-a votat bugetul administrației pe anul 2023, la pachet cu mai multe amendamente.

Proiectul a fost însă respins de Consiliul Local.

„Noi am votat în martie un buget, cu tot cu amendamente, dar doamna primar a trimis la Prefectură bugetul fără amendamentele respective. Prefectura a cerut astfel executivului să formuleze o nouă hotărâre cu tot cu amendamente, dar nu trebuie să mai votăm noi un alt proiect. Este treaba doamnei primar cum formulează hotărârea pe care o trimite la Prefectură, noi am votat deja proiectul de buget”, a declarat Ramona Porumb (viceprimar) pentru Gândul.

Practic, din martie, de când s-a votat bugetul, Primăria nu a putut face plăți, și a funcționat pe principiul de „o doisprezecime” din bugetul anului trecut, așa cum au anunțat, miercuri, membri ai aparatului executiv.

Ședința nua fost una lipsită de tensiuni.

„Aveți impresia că noi suntem părtași la faptele voastre penale? O să răspundeți penal pentru toate aceste fapte”, i-a transmis Daniela Popa, președinte de ședință, lui Oliver Păiuși, viceprimar al Sectorului 1.

Bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1 a fost aprobat după o serie de ședințe în care controversele s-au ținut lanț, iar Clotilde Armand a absentat de la discuții.  După ce consilierii locali PNL și PSD  au adus 18, respectiv 8 amendamente, proiectul de buget a fost, în sfârșit, votat, pe 28 martie.

Ulterior, au apărut însă informații potrivit cărora edilul Sectorului 1 ar fi trimis către Prefectura Capitalei un ”buget paralel”, adică un buget cate nu ar conține amendamentele propuse de PSD și PNL.

„Armand a trimis către Prefectură un buget paralel”

„Armand a trimis către Prefectură un buget paralel (un document fals), care nu are nicio legătură cu ce a fost aprobat în Consiliul Local. Este o situație fără precedent în administrația publică locală și o încălcare extrem de gravă a procesului democratic şi a legilor constituționale, organice şi ordinare. Am refuzat semnarea acestei hotărâri și voi sesiza toate instituțiile abilitate”, a acuzat recent Daniela Popa (PSD).

Practic, Primăria Sectorului 1 este în pragul intrării în incapacitate de plată, după cum recunoaște și omul de bază al edilului Clotilde Armand, respectiv viceprimarul USR Oliver Păiuși, care le-a spus miercuri că „primăria va intra în faliment”.

Clotilde Armand a lipsit de la ședință.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Momentul în care DJ Lalla a fost găsită moartă pe plajă, surprins de camere video....
Cum face amor, la menopauză, Naomi Watts: Când scapi de...
Andre Bîrleanu şi-ar fi bătut şi violat iubita de 22 de ani. Alte două foste...
Dusterul pe care românii nu l-au putut cumpăra se vinde pe AUTOVIT. Cât costă cea...
O anumită categorie de angajați va primi 1.500 de lei de la stat. Cine va...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
Job-ul din România plătit cu 5.000 de lei/lună, pentru care ai nevoie 'decât' de 8...
APARE pe cer VINERI, 29 septembrie! Cum să vezi CEA MAI MARE Lună din 2023
DANA NĂLBARU S-A DESPĂRȚIT! Este anunțul dimineții în România
O rețetă surprinzătoare. Lămâi murate
Ultimul mesaj al Laurei Roșca (DJ Lalla), înainte să fie găsită fără suflare pe o...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse