Daniela Popa, consilier local PS 1: ”Clotilde Armand a trimis către Prefectură un buget paralel, un document fals”

Daniela Popa, consilier local PS 1: ”Clotilde Armand a trimis către Prefectură un buget paralel, un document fals”
Publicat: 11/04/2023, 11:34
Actualizat: 11/04/2023, 11:37

Bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1 a fost aprobat după o serie de ședințe în care controversele s-au ținut lanț, iar Clotilde Armand a absentat de la discuții.  După ce consilierii locali PNL și PSD  au adus 18, respectiv 8 amendamente, proiectul de buget a fost, în sfârșit, votat, numai că apar informații potrivit cărora edilul Sectorului 1 a trimis către Prefectura Capitalei un ”buget paralel”. 

Această acuzație extrem de gravă a fost lansată de Daniela Popa, consilier local din partea Partidului Social Democrat la Primăria Sectorului 1, aceasta notând că ””Armand și camarila USR Sector 1 întrec orice limită și amenință procesul democratic din cadrul Sectorului 1!”.

Armand și camarila USR Sector 1 întrec orice limită și amenință procesul democratic din cadrul Sectorului 1!

În ședința de consiliu local în care a fost aprobat bugetul Sectorului 1, consilierii PSD au adus o serie de amendamente, care au fost votate de majoritatea colegilor noștri.

Amendamentele au fost formulate în conformitate cu legislația în vigoare și s-au axat pe asigurarea sumelor necesare pentru implementarea unor proiecte esențiale pentru comunitatea Sectorului 1: consolidarea unităților de învățământ care se află în risc seismic, înființarea unui serviciu social pentru victimele violenței domestice și a unui centru comunitar în cartierul Odăi, deschiderea drumului Vadul Moldovei, construirea unui centru de transplant multi-organ și acordarea tichetelor anti criză”, a precizat Daniela Popa, consilier local al Sectorului 1 din partea PSD.

”O încălcare extrem de gravă a procesului democratic şi a legilor constituționale, organice şi ordinare”

Daniela Popa menționează că primarul Clotilde Armand ar fi avut obligația, potrivit legii, de a trimite către Prefectura Capitalei ”hotărârea de consiliu local așa cum a fost votată de către consilierii locali”.

Totuși, paradoxal, a apărut o surpriză uriașă, la Prefectură fiind trimis un document care nu conține amendamentele votate de consilierii locali. Consilierul local PSD o acuză pe Clotilde Armand, în astfel de condiții, că a creat o ”situație fără precedent în administrația publică locală” și a ”încălcat grav” procesul democratic şi legilor constituționale, organice şi ordinare. Consilierul local PSD mai anunță că a refuzat să semneze o astfel de hotărâre.

”În condițiile unui proces democratic care se desfășoară în limitele legii, Armand ar fi trebuit să trimită către Prefectură hotărârea de consiliu local așa cum a fost votată de către consilierii locali. Însă, surpriză! În calitate de președinte de ședință, una dintre atribuțiile mele este să semnez hotărârile adoptate pentru a atesta veridicitatea documentelor și să mă asigură că acestea au fost întocmite conform votului consilierilor. Mare mi-a fost uimirea când am ajuns la hotărârea de aprobare a bugetului și am constatat că Armand nu a introdus nici măcar un amendament din cele votate.

Cu alte cuvinte, Armand a trimis către Prefectură un buget paralel (un document fals), care nu are nicio legătură cu ce a fost aprobat în Consiliul Local. Este o situație fără precedent în administrația publică locală și o încălcare extrem de gravă a procesului democratic şi a legilor constituționale, organice şi ordinare. Am refuzat semnarea acestei hotărâri și voi sesiza toate instituțiile abilitate”, acuză Daniela Popa pe pagina sa de socializare.


Citește și:

Daniel Ciungu, consilier local PNL, după votarea bugetului Sectorului 1: ”Clotilde Armand, primarul invizibil, A CHIULIT din nou”

Blocaj la Sectorul 1 | Urbanistul Alexandru Pânișoară: ”Nu există VIZIUNE, coerență, eficiență și eficacitate în administrația Clotilde Armand”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar mai trage o țeapă bucureștenilor”

Viceprimarul Sectorului 1 intervine în scandalul ”Droguri în licee”: ”Clotilde Armand, nu vă mai jucați cu siguranța și viața copiilor”

Consilierii locali PNL Sector 1, PLÂNGERE împotriva Clotildei Armand: ”Bugetul este nelegal, transparența promisă este inexistentă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?