Situație disperată în Germania: „Personalul de la Terapie Intensivă plânge, iar preoții se pregătesc de un Crăciun îndoliat”

Situație disperată în Germania: „Personalul de la Terapie Intensivă plânge, iar preoții se pregătesc de un Crăciun îndoliat”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20/11/2021, 17:00

Corespondenta Deutsche Welle la Berlin, Sabine Kinkartz, atrage atenția că „majoritatea victimelor vor muri pentru că au refuzat vaccinul anti-coronavirus”. Jurnalista a explicat, într-un editorial publicat de Deutsche Welle, că „Germania se află într-o situație mai proastă decât în urmă cu un an”, deși, față de noiembrie 2020, acum există vaccinul.

Cota vaccinării este în acest moment sub 70%, în landurile Saxonia și Bavaria.

Al patrulea val al pandemiei este atât de grav, încât personalul de la Terapie Intensivă plânge, iar preoții se pregătesc de un Crăciun îndoliat. Situația este mai frustrantă ca oricând. De ce există tocmai în Germania atât de mulți antivacciniști? Gânditorii contra vor să scoată astfel în evidență că ei se opun politicii, statului, mass-media și majorității societății. De ce este neîncrederea atât de mare, ba mai devine și agresivă, cu potențial exploziv enorm pentru societate?”, se întreabă Sabine Kinkartz.

Un răspuns, consideră jurnalista, este acela că „politicienii sunt și ei responsabili”, pentru că „au dat adesea dovadă de nesiguranță, impulsivitate și lipsă de curaj”:

„În vară, când alte țări europene au impus cu înțelepciune obligativitatea vaccinării pentru anumite grupuri profesionale, ca măsură preventivă pentru toamnă și iarnă, în Germania toate partidele s-au făcut că nu știu despre ce e vorba”, acuză jurnalista Deutsche Welle Sabine Kinkartz.

Ea adaugă că politicianii au promis că nu va exista obligativitatea vaccinării. Jurnalista susține că politicienii germani „știu deja că un vaccin obligatoriu nu mai poate ajuta la oprirea valului patru al pandemiei. Nimic nu-l mai poate opri” și că vor mai urma și alte valuri, „dacă nu se schimbă nimic”.

„Până la Crăciun, vor muri câteva mii de oameni bolnavi de COVID-19. Dar dacă nu se schimbă nimic, valul patru va fi urmat de valurile cinci și șase. Vom reuși să rupem această dinamică doar dacă ne vaccinăm și ulterior primim dozele booster necesare. Să sperăm că ne va fi mai bine la Crăciunul din 2022 și că vom fi învățat din greșelile de acum”, încheie ea.

Situația din spitale, tot mai dramatică Jurnalista a povestit că o colegă a vizitat o secție ATI ca să vadă „cu ochii ei situația tot mai dramatică din spitale”. „În redacție, a povestit ulterior că a fost nevoită mai întâi să-și revină ea însăși după această vizită și să încerce să proceseze cele văzute.

Situaţia epidemiologică din Germania este atât de gravă, încât se ia în considerare un lockdown național, a declarat vineri ministrul sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Agerpres, după ce au fost raportate 65.371 de cazuri noi de îmbolnăviri într-o singură zi.

„Ne aflăm acum în situaţia în care – chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert – nu putem exclude nimic”, a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii unui nou lockdown.

Pe de altă parte, şeful Institutului Robert Koch (RKI, organismul german de control al maladiilor), Lothar Wieler, a cerut populaţiei să stea acasă pe cât posibil şi a solicitat închiderea cafenelelor prost ventilate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului