Situație neobișnuită: Mânăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria ajunge la 300.000 de lei

Situație neobișnuită: Mânăstire din Tulcea, executată silit pentru o lucrare din 2011. Datoria ajunge la 300.000 de lei
Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 16/11/2022, 14:38

Situație neobișnuită la o mănăstire din Tulcea, de unde executorii judecătorești au de recuperat o datorie de sute de mii de lei.

Totul a pornit de la neplata unor lucrări de renovare făcute în mănăstiri în urmă cu zece ani. Constructorul și-a cerut banii în justiție și a câștigat procesul.

În prezent, starețul lăcașului de cult așteaptă ca datoria să fie achitată de Biserica Ortodoxă Română. Reprezentanții bisericii, pe de altă parte, declară că nu au nicio obligație în această direcție.

Reprezentanții mănăstirii susțin că bunurile lor sunt sacre, sunt sfinte și nu pot fi executate silit, prin urmare se impune anularea dosarului de executare.

Un dosar în care au fost administrate mai multe probe, atât de la martori, cât și o expertiză tehnică în construcții.

Instanța a stabilit faptul că lucrarea realizată a corespuns tuturor criteriilor de calitate, doar că reprezentanții mănăstirii au refuzat să semnzeze procesul verbal de recepție și au justificat acest fapt prin mai multe motive.

În primul rând, firma care a făcut această lucrare a solicitat o anumită sumă de bani inițial, pe parcursul lucrărilor suma a fost mărită în mod nejustificat, prin urmare reprezentanții mănăsstirii nu au vrut să mai plătească.

S-a apelat și la ajutorul Bisericii Ortodoxe Române, dar BOR nu dorește să își însușească această lucrare. Cu tot cu penalități, suma se ridică la 300.000 de lei, bani pe care mănăstirea ar trebui să o achite firmei care a făcut această lucrare, iar judecătorii au declarat câștig de cauză firmei care a executat lucrarea, scrie observatornews.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase