Șoferul cu BMW care a schilodit un bărbat și i-a ucis soția, apel disperat în instanță: ”Voi fi pus cu cei mai răi din penitenciar, care fac de la acte sexuale până la omor. Nu mă aruncați în groapa cu lei!” | EXCLUSIV

Șoferul cu BMW care a schilodit un bărbat și i-a ucis soția, apel disperat în instanță: ”Voi fi pus cu cei mai răi din penitenciar, care fac de la acte sexuale până la omor. Nu mă aruncați în groapa cu lei!” | EXCLUSIV
Publicat: 14/08/2021, 09:00
Actualizat: 14/08/2021, 18:32

Vlad Florin Onaci, şoferul cu BMW din Baia Mare care a omorât-o pe Denisa în staţia de autobuz şi l-a schilodit pe soţul ei Raul, a ajuns în Penitenciarul Gherla, locul de care se temea cel mai mult de când a fost arestat preventiv.

Trimis în judecată pe 30 iulie, la mai puțin de o lună după cumplitul accident din Baia Mare, Florin Onaci a fost mutat din arestul Poliției la Penitenciarul Gherla. Deși a sperat că, odată cu trimiterea dosarului la Judecătoria Baia Mare, va scăpa de arestul preventiv, judecătorul a considerat că mai trebuie să stea închis și cât se judecă procesul în care este acuzat de ucidere și vătămare corporală din culpă.

Florin Onaci a vrut chiar să încheie cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, sperând la o pedeapsă cu suspendare, dar anchetatorii au considerat că, pentru ce a făcut, trebuie să stea în închisoare.

Ajuns în fața instanței, Florin Onaci a încercat să convingă judecătorul de pericolele la care ar fi expus dacă ajunge în penitenciar.

”Luați o decizie bună, nu mă aruncați în groapa cu lei”

Florin Onaci i-a spus judecătorului că este conștient de ce a făcut și regretă enorm că din cauza lui a murit o femeie de doar 20 de ani, iar soțul ei, care are 23 de ani, a rămas fără un picior, și nu vrea să scape de răspunderea. Temerea lui este însă că, dacă ajunge în penitenciar, ”își vor bate joc de mine cum vor vrea”.

El a povestit că în arestul de la Baia Mare s-a întâlnit cu rude ale tinerei care a murit în urma accidentului produs de el, care i-au spus că abia așteaptă să îl prindă.

”Ajuns aici, oamenii care mi-au făcut percheziția m-au întrebat cu ce am ajuns la ei și le-am povestit despre caz, și au zis «vai de capul tău, jumate penitenciarul e plin de ei». Și mi-au zis să nu spun la nimeni despre caz, să le zic că sunt cu altceva, dar a doua seară au început să mă strige după numărul de la mașină, deja știau că vin. Și au mai spus «lasă că ajunge el sus și vede el»”, a scris Vlad Florin Onaci în declarația depusă la dosar, obținută în exclusivitate de Gândul.

Teama cea mai mare a lui Florin Onaci era că, fiind tânăr, va fi pus să stea în celulă cu ”bighidi”, care sunt dispuși să facă cele mai mari rele.

”Am mers și la psiholog și mi-a spus despre acei «bighidi» că sunt cei mai răi de pe penitenciar și pentru adrenalină fac orice, de la acte sexuale până la omor. (…) Gândiți-vă, dacă sar 5 pe mine, ce o să mai pot face eu, un copil de numai 20 de ani. O să își bată joc de mine cum o să vrea”, a mai scris Florin Onaci în cererea adresată instanței, prin avocatul său.

Judecătoria Baia Mare a considerat însă că el trebuie să rămână în arest preventiv cel puțin încă 30 de zile și i-a prelungit mandatul până în septembrie.

Pentru că dosarul lui a ajuns la instanță, Florin Onaci își execută de acum zilele de arest în Penitenciarul Gherla. Săptămâna viitoare, va încerca să convingă judecătorii de la Tribunalul Maramureș să îl lase fie liber, sub control judiciar, fie în arest la domiciliu. Dacă instanța îi va respinge cererea, cel puțin o lună va mai rămâne încarcerat.

Părinții, 11 frați și trei cumnați ai femeii ucise de Florin Onaci cer daune

Denisa a murit după trei zile de la accidentul din 3 iulie. Impactul a fost atât de violent încât tânăra a fost proiectată prin pereții de sticlă ai stației de autobuz, până pe trotuarul din fața mall-ului din Baia Mare.

Femeia a ajuns la spital cu fracturi vertebrale și costale, ruptură de splină și de rinichi, fractură de bazin, amputație de gambă stângă și fractură de femur. Medicii i-au amputat piciorul stâng, încercând să o salveze. Pe 6 iulie, tânăra a murit, iar în raportul de expertiză medico-legală aflat la dosar scrie că moartea ei a fost violentă și s-a datorat ”șocului traumatic și hemoragic”.

Spitalul cere în instanță peste 26.000 de lei pentru asistența medicală din cele patru zile în care Denisa a fost internată, operată și asistată medical.

Soțul ei a fost dus după accident la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. De atunci, a fost operat de trei ori, iar pe 8 iulie i-a fost amputat piciorul drept de la nivelul gambei. Medicii estimează că va rămâne internat cel puțin trei luni.

Spitalul din Cluj-Napoca s-a constituit parte civilă și cere plata cheltuielilor cu spitalizare, care au ajuns la peste 41.000 doar într-o lună de la internarea bărbatului.

Și bărbatul pe care Florin Onaci l-a schilodit cere daune, cuantumul acestora urmând să fie precizat în timpul judecării dosarului.

Cum s-a produs accidentul

În seara zile de 3 iulie, Florin Onaci era în mașină cu fratele său și cu un alt tânăr, pe o stradă din municipiul Baia Mare. Ajuns la un semafor, a oprit pe banda stângă a drumului. Când semaforul a indicat culoarea verde, șoferul a pornit de pe loc și ”a accelerat nejustificat”, intrând în virajul la stânga cu o viteză de aproximativ 50 km/h, în condițiile în care limita de viteză la schimbarea direcției de mers este de 30 km/h. Drumul era umed, mașina a derapat, s-a răsucit spre stânga și a intrat cu partea din față în stația de autobuz, unde erau pe bancă trei persoane.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin situat peste drum de stație. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional:

Pe Denisa, mașina a izbit-o în plin și a proiectat-o prin peretele de sticlă al stației. Soțul ei a fost și el lovit de mașina condusă de Florin Onaci, fiind rănit grav, iar un alt bărbat aflat pe aceeași bancă a scăpat ca prin minune, apucând să își tragă piciorul înainte de impact.

Bărbatul rănit le-a spus anchetatorilor că a văzut cum Florin Onaci a tras de volan stânga, apoi dreapta, ”probabil pentru a face drifturi”, iar când a ajuns în dreptul lor, a tras brusc de volan dreapta.

Un alt martor aflat în stație la momentul accidentului a povestit că a auzit scârțâit puternic de roți, a văzut că mașina a intrat în viraj spre stângă și apoi spre stația de autobuz.

Florin Onaci susține că nu făcea drifturi, ci mergea cu mașina spre locuința sa, dar a intrat cu viteză în virajul la stânga și nu a mai putut controla mașina.

Polițiștii de la Rutieră au cerut o expertiză tehnică a mașinii, pentru a vedea dacă au fost făcute modificări pentru a ”îmbunătăți puterea motorului”, dar, din cauza avariilor, nu a putut fi făcută, ”testarea fiind periculoasă pentru operator”, au scris procurorii în rechizitoriul trimis instanței.

Arestat după o săptămână de la accident

Florin Onaci nu a fost reținut imediat după accident, ci abia două zile mai târziu, pe 5 iulie. Procurorii au cerut arestarea lui preventivă, dar pe 6 iulie, Judecătoria Baia Mare a respins cererea. Decizia a fost luată fix în ziua în care Denisa a murit în spital. Revoltați după hotărârea judecătorului, zeci de oameni au ieșit în stradă, cerând să se facă dreptate și șoferul să fie încarcerat.

Trei zile mai târziu, pe 9 iulie, Tribunalul Maramureș a schimbat decizia, stabilind ca Vlad Florin Onaci să fie arestat preventiv.

După trei săptămâni de anchetă, procurorii Parchetului Judecătoriei Baia Mare au trimis dosarul în instanță, acuzându-l pe Florin Onaci de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Dacă va fi găsit vinovat, la finalul procesului, Florin Onaci riscă o pedeapsă pentru ucidere din culpă de la unu la cinci ani. Instanța urmează să stabilească și dacă daunele cerute de familia femeii ucise și de bărbatul rănit vor fi plătite de firma de asigurare stabilită ca parte responsabilă civilmente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete