Soldat rus despre „pulsul” armatei lui Putin: „Mamă, comandantul bateriei mele s-a împușcat în picior pentru a ieși de aici, chiar la început!”

Soldat rus despre „pulsul” armatei lui Putin: „Mamă, comandantul bateriei mele s-a împușcat în picior pentru a ieși de aici, chiar la început!”
Foto caracter ilustrativ Sursa: Profimedia
Publicat: 16/05/2022, 20:38

Un soldat rus din Ucraina i-a spus mamei sale la telefon că superiorul său s-a împușcat în picior doar pentru a merge acasă. O înregistrare a apelului telefonic interceptat a fost publicată sâmbătă pe Facebook de către Direcția Principală de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării.

Soldatul, care spune că are 20 de ani, poate fi auzit plângându-se mamei sale că războiul nu se va termina curând și că nu vrea să fie acolo.

„Această Ucraina nu mă interesează deloc. Vreau să mă întorc și să renunț. Mamă, comandantul bateriei mele al plutonului doi s-a împușcat în picior pentru a ieși de aici, chiar la început! Despre ce vorbim aici? Și a luptat în Cecenia”,, a spus soldatul conform înregistrării publicate pe Facebook, explicând că nici mulți alți soldați ruși nu vor să fie acolo, potrivit Business Insider.

Mama sa a întrebat ce s-ar întâmpla dacă Occidentul va decide să avanseze asupra Rusiei: „Cine va apăra atunci Rusia? Cine, spune-mi? Doar ne vor ucide pe toți, va fi un al Patrulea Război Mondial și Rusia va pieri în el!”

Soldatul a mai spus că conflictul a pornit pentru că președintele rus Vladimir Putin a invadat: „Nimeni nu ne-a atacat!”

Mama lui l-a apărat pe Putin și a spus că nu a invadat, ci că avansează spre Republicile Populare Donețk și Lugansk, statele separatiste susținute de Kremlin din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

„Nu știu… nici nu ne-am apropiat de zonele alea”, a spus soldatul.

Mai multe rapoarte au descris soldații ruși care nu doresc să lupte în războiul din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la începutul războiului că forțele ruse sunt „obosite” și „demoralizate”. Săptămâna trecută, un soldat rus a spus pentru The Guardian că vrea să părăsească armata pentru că nu are rost să lupte în Ucraina.

De la lansarea unei invazii pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, forțele ruse au suferit pierderi majore și au fost respinse din zonele din jurul Kievului și Harkovului după încercări nereușite de a avansa.

Ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a declarat sâmbătă că țara se pregătește pentru o nouă fază pe termen lung a războiului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase