Război în Ucraina, ziua 612: Soldații ruși care se retrag din fața trupelor ucrainene sunt executați. SUA: „Rusia folosește tactica valurilor umane”

Război în Ucraina, ziua 612: Soldații ruși care se retrag din fața trupelor ucrainene sunt executați. SUA: „Rusia folosește tactica valurilor umane”
Publicat: 28/10/2023, 10:32
Actualizat: 28/10/2023, 12:45
12:43

Summit-ul din Malta analizează PLANUL ÎN 10 PUNCTE al Kievului pentru încheierea războiului. Maria Zakharova: ”Rusia nu participă, eveniment anti-rus”

Sâmbătă și duminică, peste 50 de țări și instituții internaționale analizează planul în 10 puncte al Kievului prin care conflictul din Ucraina ar putea fi încheiat. Nu poate fi vorba despre negocieri de pace, în condițiile în care Rusia s-a delimitat de acest summmit, transmițând că este un ”eveniment anti-rus”.

Potrivit AFP, președintele ucrainean Zelenski încearcă să obțină sprijin pentru planul în 10 puncte întocmit la Kiev, plan care ar putea să pună capăt războiului din Ucraina.

Încercările repetate ale președintelui Volodimir Zelenski se lovesc, însă, ca de un zid, de opoziția permamentă a Rusiei lui Vladimir Putin, Kremlinul etichetând evenimentul drept unul ”anti-rus” și dorind să impuină Ucrainei propriile condiții de pace. (Continuarea AICI)

Ziua 612 de război în Ucraina. Soldații ruși care refuză să urmeze ordinele comandanților și se retrag din fața trupelor ucrainene sau de sub focul artileriei sunt executați, a transmis John Kirby – purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA – în timpul unei conferințe de presă.

John Kirby a mai precizat că armata rusă înregistrează ”pierderi semnificative”, iar moralul soldaților este unul foarte scăzut în timp ce Kremlinul desfășoară o nouă ofensivă în partea de est a Ucrainei.

”Avem informații că armata rusă a executat, efectiv, soldați care refuză să urmeze ordinele. Avem, de asemenea, informații că unii dintre comandanții ruși amenință că vor executa unități întregi dacă vor să se retragă de sub focul artileriei ucrainene”, a declarat John Kirby, citat de The Moscow Times.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA nu a dorit să ofere detalii despre modul în care au fost obținute respectivele informații.

Rusia a intensificat atacurile în apropierea orașului Avdiivka din regiunea Donețk

În ultimele zile, armata rusă a intensificat atacurile în apropierea orașului Avdiivka – regiunea Donețk din estul Ucrainei – și orașului Kupyansk, din nord-estul Ucrainei, încercând să avanseze linia frontului înainte de venirea iarnii, când luptele vor deveni mult mai dificile.

Moscova a suferit ”pierderi semnificative” în noua ofensivă, incluzând cel puțin 125 de vehicule blindate și ”mii” de soldați, a mai spus Kirby.

”Armata rusă pare să folosească ceea ce am putea numi o tactică a valurilor umane. Nu este surprinzător că forțele ruse suferă din cauza moralului scăzut”, a completat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | SUA, transformate în ”țap ispășitor”: ”Pentru Moscova, conflictul dintre Israel și Hamas este o oportunitate”

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

Alexei Navalnîi, trimis pentru a 21-a oară la ”IZOLARE” pentru că este un deținut-problemă: ”Nimeni nu are voie să mă vadă”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Alexei Navalnîi, dus cu FORȚA la audieri: ”A refuzat să iasă din celulă după ce i-a fost retras dreptul de a trimite scrisori în exterior”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni