Alexei Navalnîi, trimis pentru a 21-a oară la ”IZOLARE” pentru că este un deținut-problemă: ”Nimeni nu are voie să mă vadă”

Alexei Navalnîi, trimis pentru a 21-a oară la ”IZOLARE” pentru că este un deținut-problemă: ”Nimeni nu are voie să mă vadă”
Alexei Navalnîi, trimis pentru a 21-a oară la ”izolare
Publicat: 25/10/2023, 10:29
Actualizat: 25/10/2023, 10:34

Disidentul rus Alexei Navalnîi ispășește o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru așa-zise activități extremiste. Este încarcerat în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo și, potrivit informațiilor obținute de apropiații săi și de avocați, urmează să fie transferat într-o închisoare cu ”regim special”, acolo unde va fi înconjurat de unii dintre cei mai sângeroși criminali ai Rusiei.

Alexei Navalnîi a protestat după ce trei dintre avocații săi au fost arestați preventiv – mai multe detalii AICI -, iar conducerea penitenciarului i-a retras dreptul de a putea scrie scrisori, confiscându-i toate instrumentele de scris pe care le avea în celulă.

După această decizie, Navalnîi – considerat cel mai puternic adversar al lui Vladimir Putin – a refuzat să participe la o nouă audiere prin videoconferință, iar după amânarea audierii a fost scos cu forța din celulă și dus în biroul procurorului. (alte detalii AICI).

Navalnîi, 236 de zile la ”izolare”

Lupta dintre Alexei Navalnîi și conducerea penitenciarului este una permanentă, acesta fiind considerat un deținut-problemă care refuză ”reeducarea”. Ultimul gest de sfidare al lui Navalnîi l-a trimis pe acesta din nou în ”izolare”, pentru a 21-a oară, potrivit The Moscow Times.

De când a fost încarcerat, disidentul rus a stat în izolare nu mai puțin de 236 de zile, iar starea sa de sănătate se află pe o curbă descendentă, deteriorându-se alarmant, susțin membrii familiei și avocații.

Navalny a depus peste 50 de plângeri la comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, aceasta declarând că toate au fost investigate, dar fără să precizeze care au fost rezultatele acestor investigații.

”Navalnîi, ca orice alt deținut, trebuie să aibă un pachet complet de drepturi: condiții de detenție, acces la un avocat, posibilitatea de a munci”, a precizat, totuși, Tatiana Moskalkova.

”Ești obligat să-ți predai Rusia fără luptă unei bande de trădători și hoți”

După ce a fost condamnat, Alexei Navalnîi a transmis, prin intermediul echipei sale, un scurt mesaj în care concluzionează că nici nu contează numărul anilor pe care îi va petrece în spatele gratiilor, iar speranța de viață se măsoară, practic, în speranța de viață a regimului lui Vladimir Putin. Totodată, Navalnîi le-a transmis tuturor celor care îi sunt alături, de atâta vreme, că Vladimir Putin nu trebuie să își atingă scopul.

19 ani de regim special în închisoare. Numărul anilor nici nu contează. Înțeleg perfect că mulți deținuți politici ispășesc condamnări pe viață. Speranța de viață se măsoară în timpul rămas din viața mea sau în durata de viață a acestui regim.

Anii de condamnare nu sunt, paradoxal, pentru mine. Sunt pentru tine. Ei vor să te sperie pe tine, nu pe mine, și să te priveze de voința de a rezista. Ești obligat să-ți predai Rusia fără luptă unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea. Putin nu trebuie să-și atingă scopul. Nu-ți pierde voința de a rezista”, a transmis Alexai Navalnîi după ce a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare. (informații detaliate AICI)

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Un cetățean român care lupta pentru Ucraina A MURIT PE FRONT. Mesaj emoționant al iubitei sale: ”Ești eroul meu”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?