Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei: „Poliția Națională a sesizat ASPA anul trecut cu privire la situația câinilor de pe Lacul Morii. Nicușor Dan a pasat răspunderea către Ciprian Ciucu” | VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 24/01/2023, 14:05

Sorin Chiriță, city manager al Capitalei în perioada 2016 – 2020, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Poliția Națională a sesizat ASPA cu privire la situația de pe Lacul Morii, unde o femeie a murit sâmbătă după ce a fost atacată de câini. Potrivit lui Sorin Chiriță, Primăria Capitalei ar fi pasat răspunderea către Primăria Sectorului 6.

„Și ce se întâmpla în perioada 2016- 2020, dacă exisau astfel de sesizări, sau dacă știam că a existat un astfel de incident, nu stăteam să căutăm vinovați, ba pe la sectoare, ba pe la Poliția Națională. Poliția Națională a sezizat anul trecut Protecția Animalelor, a sesizat ASPA cu privire la această situație, pentru că nu are competențe să ridice animalul pe care îl găsește. Ei și-au pasat prin hârtii vina de la unii la alții. Primăria Capitalei, prin primar general Nicușor Dan și administrator public Diana Pungă au pasat răspunderea căte Primăria Sectorului 6, primar de sector Ciprian Ciucu, și către Poliția Locală a Sectorului 6, care se află în subordinea primarului de sector”, a declarat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Sorin Chiriță este de părere că Nicușor Dan ar trebui să-și dea demisia „de urgență” după tragedia care a avut loc sâmbătă pe Lacul Morii, acolo unde o femeie a murit sfâșiată de câini.

„Prima măsură pe care trebuie să o ia Nicușor Dan este să-și dea demisia”

Potrivit lui Sorin Chiriță, Primăria Generală, în frunte cu Nicușor Dan, ar fi principalul vinovat pentru tragedia de pe Lacul Morii, acolo unde Ana Oros a murit sfâșiată de câini.

„Prima măsură pe care trebuie să o ia Nicușor Dan este să-și dea demisia. Incompetența primarului general și a administratorului public Diana Pungă, care are în coordonare, cum am avut și eu, serviciile publice cu acest serviciu public de protecție a animalelor. Trebuie să-și dea demisia de urgență. Am sesizat în ultimii doi ani de zile pericolul la care supune bucureștenii proasta administrare a lui Nicșuor Dan”, a declarat Sorin Chiriță în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase