VIDEO | Sorin Grindeanu a anunțat semnarea unui acord cu omologul sârb pentru construirea noului drum Timișoara – Moravița

Publicat: 04/02/2022, 16:47
Actualizat: 04/02/2022, 17:23

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat – vineri – că va efectua o vizită în Serbia, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, pentru a semna un acord bilateral legat de conectarea celor două țări printr-o șosea de mare viteză. După ce respectivul acord va fi semnat, proiectul Timișoara – Moravița va intra în linie dreaptă.

Este vorba despre o ”temă” foarte importantă, a declarat ministrul Transporturilor, la Timișoara, vineri dimineață având loc și o întâlnire a grupului de lucru româno-sârb la Moravița.

Secretarul de stat Adrian Foghiș este cel care a condus delegația română, la întâlnire participând și reprezentanți al Ministerului Transporturilor, dar și de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

”Prima temă, și o consider cea mai importantă, e cea legată de Timișoara – Moravița. Astăzi de dimineață a fost o întâlnire a grupului de lucru româno – sârb la Moravița. Din partea română, delegația a fost condusă de secretarul de stat Foghiș, au fost reprezentanți de la CNAIR, ai Ministerului Transporturilor care au responsabilitate proiectele europene, de asemenea reprezentanți ai DRDP-ului de aici. Vă spuneam că mai există câteva puncte care trebuie depășite astfel încât acest proiect să intre pe făgașul normal, să putem să facem licitația pentru execuție și acest proiect să intre în etapele următoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

”Urmează ca în următoarele două săptămâni să se finalizeze acordul bilateral România – Serbia”

Proiectul de anvergură va intra ”în linie dreaptă”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, menționând și că – în următoarele două săptămâni – va fi finalizat acordul bilateral România – Serbia.

Au existat unele puncte ”cu semnul întrebării”, dar ministrul Transporturilor a specificat că majoritatea au fost depășite. În timpul vizitei pe care o va efectua în Serbia, Sorin Grindeanu va semna, împreună cu omologul său sârb, acest acord.

”S-au depășit majoritatea punctelor care erau cu semnul întrebării, urmează ca în următoarele două săptămâni să se finalizeze acordul bilateral România – Serbia, astfel încât cu ocazia vizitei pe care o voi avea undeva la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, la Belgrad să pot să semnez acest acord bilateral cu omologul sârb, iar ultimele semne de întrebare legate de realizare a acestui proiect să fie înlăturate. (…) Odată cu semnarea acordului bilateral, să putem intra în linie dreaptă pentru realizarea acestui proiect”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat – pe 4 martie 2020 – contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timișoara – Moravița. Valoarea contractului pentru cei 73,33 kilometri este de 8,73 milioane de lei, fără TVA, potrivit economica.net.

Termenul inițial de finalizare urma să fie 4 mai 2022, însă în septembrie 2021 a fost prelungit, prin act adițional, până pe 30 august 2022.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului