Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Nu excludem o acțiune de vaccinare anti-COVID a elevilor în școli!”

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Nu excludem o acțiune de vaccinare anti-COVID a elevilor în școli!”
Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Nu excludem o acțiune de vaccinare anti-COVID a elevilor în școli!” / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels.com
Publicat: 02/07/2021, 08:05

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se vor putea vaccina la școală, dar se va ține cont de acordul părinților, care este OBLIGATORIU!

Ministerul Educației a transmis tuturor inspectoratelor școlare o solicitare, care presupune desemnarea unei persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

„În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat la Educație, citat de antena3.ro.

Acțiunea se confruntă însă cu scepticismul elevilor și părinților, pusă pe seama lipsei de comunicări eficiente a autorităților române.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a declarat că această campanie de informare pentru vaccinare nu este pe înțelesul copiilor și adolescenților.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a spus acesta.

Experții avertizează: Copiii peste 12 ani ar trebui vaccinați „cât mai curând posibil”

Experții din sănătate din Marea Britanie trag un semnal de alarmă și solicită vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 astfel încât pandemia că poată fi gestionată mai ușor. Citește mai departe…

Gheorghiţă: 142.000 de copii cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că 142.000 de copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, s-au vaccinat anti-COVID, fiind înregistrate două cazuri de miocardită. Este vorba despre doi pacienţi de 17 ani, care au avut o evoluţie foarte bună. Citește mai departe…

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult