Spitale fără finanțare: Consilierii locali au lipsit pe bandă rulantă de la ședința extraordinară convocată luni / A fost lipsă de cvorum

Spitale fără finanțare: Consilierii locali au lipsit pe bandă rulantă de la ședința extraordinară convocată luni / A fost lipsă de cvorum
Publicat: 08/02/2021, 14:58

În afară de consilierii PSD, toți aleșii de la celelalte partide din Consiliul Local al sectorului 1 au lipsit luni de la ședința extraordinară privind finanțarea a patru spitale!

Astfel, ședinţa Consiliului Local Sector 1, convocată luni de reprezentanţii PSD şi având pe ordinea de zi un proiect de revocare a deciziei anterioare referitoare la administrarea a patru spitale, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum.

În sală au fost prezenţi doar cei nouă consilieri locali ai PSD.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de miercurea trecută un proiect privind transmiterea din administrarea sa în cea a patru spitale a terenurilor şi clădirilor aferente acestora. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Gabriela Firea: Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă

„Din păcate, a fost o şedinţă foarte scurtă, deoarece nu s-au prezentat decât colegii noştri consilieri locali social-democraţi şi anume nouă, ceilalţi consilieri locali din partea PNL, USR PLUS şi PMP au absentat. Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă în care se dezbate un subiect atât de important şi anume revocarea unei hotărâri monstruoase prin care s-a tăiat finanţarea a patru mari spitale. (…) Faptul că nu s-au prezentat la această şedinţă nu arată doar laşitate din punct de vedere politic, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni, pentru că aceştia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută”, a declarat preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Reacția medicului Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a patru spitale la PMB: „Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor…”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, una dintre cele patru unități sanitare din Sectorul 1 despre care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că au fost trecute în administrarea CGMB, a criticat gestul acesteia: „Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei”. Mai mult, Țincu invocă „siguranța națională” și spune că se impun intervenții inclusiv la Cotroceni și la Palatul Victoria!

„Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei. Chestiuni legate de mentenanța clădirii, modernizarea clădirii.

„Când afli că riști să nu mai poți achita utilitățile…”

Problema este că înțeleg că aceste patru spitale vor fi realocate către Primăria Generală, însă singurul lucru cu care nu cred că pot fi de acord este acest dezacord al oamenilor politici și al primarului de Sector 1, împreună cu primarul general, care ar fi trebuit, într-o criză sanitară de proporții, când am avut aceste incidente grave și tragedii, să vină într-o declarație comună de presă, în care doamna Armand să spună, i-am dat domnului Nicușor Dan aceste patru spitale, domnul Nicușor Dan să ne spună că le-a preluat și lumea să nu se inflameze.

Pentru că această dezbatere publică între primării nu a făcut decât să îi sperie pe oameni, să îi dezorienteze pe managerii acestor spitale, care și așa se descurcă foarte greu cu finanțarea acestor unități spitalicești. Când afli că riști să nu mai poți să îți plătești utilitățile, asta înseamnă că rămâi fără curent electric, fără apă”, a declarat Radu Țincu în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire la B1 TV.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Simona Halep și Toni Iuruc și-au ales cei mai tari nași! Cine sunt și cu...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
Doi ani de amărăciune de la cazul Caracal. De necrezut ce s-a întâmplat cu Dincă...
Rezultate Admitere Liceu 2021. Situaţia completă. La ce liceu au intrat elevii
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Ucraina = Cernobîl, iar Turcia = Cardi B. Cum a fost prezentată România la deschiderea...
Simona Halep și Toni Iuruc și-au ales cei mai tari nași! Cine sunt și cu...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Tragedie în Harghita, după ce un urs a UCIS un bărbat, iar altul este în...
Oana Roman şi Marius Elisei, imagine ULUITOARE. Doar în filmele pentru adulţi vezi aşa ceva
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu 2021: A fost publicată repartizarea pe admitere.edu.ro 2021?
Cătălin Măruţă a rămas mască! Nu-şi putea imagina asta. Toată lumea a văzut ce s-a...
NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...