Spitale fără finanțare: Consilierii locali au lipsit pe bandă rulantă de la ședința extraordinară convocată luni / A fost lipsă de cvorum

Spitale fără finanțare: Consilierii locali au lipsit pe bandă rulantă de la ședința extraordinară convocată luni / A fost lipsă de cvorum
Publicat: 08/02/2021, 14:58

În afară de consilierii PSD, toți aleșii de la celelalte partide din Consiliul Local al sectorului 1 au lipsit luni de la ședința extraordinară privind finanțarea a patru spitale!

Astfel, ședinţa Consiliului Local Sector 1, convocată luni de reprezentanţii PSD şi având pe ordinea de zi un proiect de revocare a deciziei anterioare referitoare la administrarea a patru spitale, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum.

În sală au fost prezenţi doar cei nouă consilieri locali ai PSD.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat în şedinţa de miercurea trecută un proiect privind transmiterea din administrarea sa în cea a patru spitale a terenurilor şi clădirilor aferente acestora. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Gabriela Firea: Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă

„Din păcate, a fost o şedinţă foarte scurtă, deoarece nu s-au prezentat decât colegii noştri consilieri locali social-democraţi şi anume nouă, ceilalţi consilieri locali din partea PNL, USR PLUS şi PMP au absentat. Consider că este o laşitate să nu participi la o şedinţă în care se dezbate un subiect atât de important şi anume revocarea unei hotărâri monstruoase prin care s-a tăiat finanţarea a patru mari spitale. (…) Faptul că nu s-au prezentat la această şedinţă nu arată doar laşitate din punct de vedere politic, ci şi lipsă de respect faţă de cetăţeni, pentru că aceştia ar fi avut nevoie ca ei să îndrepte eroarea de săptămâna trecută”, a declarat preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Reacția medicului Radu Țincu, după ce Clotilde Armand a anunțat mutarea a patru spitale la PMB: „Într-o criză sanitară de proporții, când vezi că infrastructura e la baza tragediilor…”

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, una dintre cele patru unități sanitare din Sectorul 1 despre care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că au fost trecute în administrarea CGMB, a criticat gestul acesteia: „Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei”. Mai mult, Țincu invocă „siguranța națională” și spune că se impun intervenții inclusiv la Cotroceni și la Palatul Victoria!

„Se taie finanțarea utilităților și tot ce înseamnă întreținerea clădirii, pentru că aceste clădiri se află în patrimoniul primăriei. Chestiuni legate de mentenanța clădirii, modernizarea clădirii.

„Când afli că riști să nu mai poți achita utilitățile…”

Problema este că înțeleg că aceste patru spitale vor fi realocate către Primăria Generală, însă singurul lucru cu care nu cred că pot fi de acord este acest dezacord al oamenilor politici și al primarului de Sector 1, împreună cu primarul general, care ar fi trebuit, într-o criză sanitară de proporții, când am avut aceste incidente grave și tragedii, să vină într-o declarație comună de presă, în care doamna Armand să spună, i-am dat domnului Nicușor Dan aceste patru spitale, domnul Nicușor Dan să ne spună că le-a preluat și lumea să nu se inflameze.

Pentru că această dezbatere publică între primării nu a făcut decât să îi sperie pe oameni, să îi dezorienteze pe managerii acestor spitale, care și așa se descurcă foarte greu cu finanțarea acestor unități spitalicești. Când afli că riști să nu mai poți să îți plătești utilitățile, asta înseamnă că rămâi fără curent electric, fără apă”, a declarat Radu Țincu în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire la B1 TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier