Spițerul Costi-Fetanil a fost arestat preventiv. Stenogramele DIICOT dezvăluie adevărata amploare a afacerii farmacistului traficant de antipsihotice

Spițerul Costi-Fetanil a fost arestat preventiv. Stenogramele DIICOT dezvăluie adevărata amploare a afacerii farmacistului traficant de antipsihotice
Publicat: 22/09/2023, 18:54
Actualizat: 22/09/2023, 18:54

Costi Șonea, farmacistul traficant care a inundat piața cu Fentanil şi Oxicodonă, cele mai periculoase antipsihotice existente în prezent, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Afacerea era simplă, drogurile care ar fi trebuit să fi fost distruse ajungeau la rețelele de distribuție specializate. Comenzile distribuitorilor era clare, cantitate, calitate, concentrație.

Stenogramele interceptărilor DIICOT dezvăluie adevărata amploare a afacerii criminale.

DIICOT a capturat o roabă de antipsihotice

Potrivit DIICOT, în perioada iulie 2022 – 21.09.2023, bărbatul a traficat şi deţinut în vederea comercializării mari cantităţi de droguri de risc şi mare risc, respectiv 13.000 comprimate ce conţin ca substanţă activă Fentanil, 868 comprimate ce conţin ca substanţă activă Oxicodonă, 817 plasturi cu eliberare prelungită ce conţin ca substanţă activă Fentanil, 3.243 fiole morfină, 3.250 comprimate morfină, 263 comprimate Codeină, 487 comprimate conţinând substanţă activă Alprazolam, precum şi 1.800 comprimate de Diazepam, Lorazepam, Bromazepam, Rivotril, medicamente ce reprezintă droguri de risc.

Ce rezerve aveau traficanții

Procurorii au efectuat joi trei percheziţii domiciliare în acest caz, fiind găsite mari cantităţi de droguri şi medicamente: 2.635 de comprimate care conţin Fentanil, 2.921 de comprimate care conţin morfină, 1.292 de fiole cu morfină, 140 de fiole care conţin un substitut al morfinei, 379 de plasturi cu Fentanil, 96 de comprimate de Oxicodonă şi 74 de comprimate ce conţin metilfenidat (substanţă care se află în tabelul anexă nr. II al Legii 143/ 2000), 123 de comprimate ce conţin Dihidrocodeină, 66 de comprimate de Codeină, dar şi alte comprimate care conţin ca substanţe active Codeină, Diazepam, Oxazepam, Bromazepam, Nitrazepam, Zolpidem şi Fenobarbital.

De altfel, farmacistul a fost prins de procurori având asupra sa o cutie cu 790 comprimate de Fentanil.

Lupul Costi, paznic la stână

Constantin Șonea, angajat al unei companiei farma românești vindea comprimatele de fentanil și oxicodonă care ar fi trebuit distruse de firma la care lucra. El avea sarcina de a se ocupa cu centralizarea medicamentelor care urmau să fie distruse (expirate sau surplus, aduse de pacienți pentru a fi distruse), însă le vindea, potrivit referatului procurilor.

Tribunalul București a decis vineri aretarea lui Constantin Șonea pentru 30 de zile. El poate contesta decizia.

Șonea Constantin, zis Costi, se ocupa cu centralizarea la sediul central al firmei a tuturor medicamentelor de la farmaciile lanțului din toată țara care urmau să fie distruse. El reținea din acestea medicamentele cu efecte psihotrope, le păstra la sediul firmei, pe care i le aducea unui dealer, periodic, pe bază de comenzi.

Fiecare cutie de medicamente are un cod de bare pentru a se urmări traseul acestora, iar cele pentru distrugere sunt trimise pe baza unor procese-verbale, de care ar fi trebuit să se ocupe Constantin Șonea.

Procurorii au stabilit că, în perioada 20.07 – 10.09. 2022, precum și la 13.12.2022, 21.08.2023, 29.08.2023, 31.08.2023, 21.09.2023, farmacistul a traficat următoarele cantități totale de droguri de risc și mare risc ce prezintă un risc deosebit pentru sănătatea consumatorilor, în condițiile în care dependența se instalează extrem de rapid, iar riscul de deces este foarte mare:

  • 13000 comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanyl;
    868 comprimate ce conțin ca substanță activă Oxycodonă;
    817 plasturi cu eliberare prelungită ce conțin ca substanță activă Fentanyl;
    3243 fiole morfină;
    3250 comprimate morfină;
    263 comprimate Codeină;
    487 comprimate conținând substanță activă Alprazolam, drog de risc.

La acestea se adaugă aproximativ 1800 comprimate de Diazepam, Lorazepam, Bromazepam, Rivotril, medicamente ce reprezintă droguri de risc și care se regăsesc în lista de medicamente ridicate cu ocazia percheziției efectuate în spațiile folosite de inculpat la sediul firmei.

Pregătiri pentru concerte

Stenograma din referatul procurorilor devoalează clar și fără nici un echivoc modul de operare și dimensiunea afacerii:

„COLABORATOR: Buongiorno!

COSTI: Salut!

COSTI: Sunt pentru data trecută?

COLABORATOR: Îți dau, fac un calcul, dar în principiu e pentru data trecută, pentru când ne-am văzut…săptamâna trecută, nici nu mai ştiu. Voiam să discut cu tine, am niște cereri pentru tine că cică sunt nişte concerte weekendul viitor, da, weekendul viitor sunt 2 sau 3 concerte aici în București, festivaluri.

COSTI: Viitor înseamnă ăsta cu ‘’neinteligibil’’?

COLABORATOR: 8,9, ( n. este vorba de 8, 9 septembrie) sunt 2 sau 3 aici şi unul prin Prahova.

COSTI: Păi şi ce trebuie să pregătim?

COLABORATOR: Îmi trebuie neapărat fentanyl de 100, oxy….

COSTI: Oxy, ce mi-ai zis tu…

COLABORATOR: Da, de la urgență mi-a spus…

COSTI: Dar acum, la următoarea tură o să fie ceva de 40, pentru că din ăla am strâns mai mult în perioada în care ai lipsit tu, gândindu-mă la abonament, dar ajung la stoc zero şi trebuie să mă apuc să le strâng pe alea din țară pe care le mai am păstrate undeva, dau drumul la asta? 0 Ca….

COLABORATOR: Da!

COSTI: Eu așteptam să văd cum merg lucrurile pentru că….”

Morfina nu mai are cerere, Lunaldinul e parfum…

„COLABORATOR: Știi ce nu merge sub nicio formă? Fiolele de morfină.

COSTI: Nici nu am mai insistat cu ele.

COLABORATOR: În schimb, în acele cutii ce mi le-ai dat în decembrie, cică erau şi 2-3 cutii de plasturi, fentanyl.

COSTI: Păi cum mi-ai zis acuma, ăștia de 100…

COLABORATOR: Stai puțin, de asta mi-a cerut, e prima data cand îmi cere, eu așa le dădeam pe aici pe colo câte 1-2 .

COSTI: La asta la Lunaldin, gândește-te că mi-ai cerut de 200 şi de 400, este şi de 300 şi de 600. (este vorba de concentrație n.r.)

COLABORATOR: Ăla de 600 este lux.

COSTI: Am puține dar să îmi zici ce să pregătesc.

COLABORATOR: Deci absolut, sunt foarte bune, cu cât e concentrația mai mare cu atât mai bun, dar poate să mai fie… Sfatul meu, părerea mea, cum aș juca-o eu pe asta… Să îmi aduci ce ai şi cât poti, intelegi?…Şi eu atunci mă duc şi îti ‘’neinteligibil’’ ce vrei…Stai o secundă, nu mi-a zis concentrații, mi-a zis doar fentanyl pastile şi oxicodonă pastile, aici la concentraţii, acum am putut de 20, am putut doar o cutie.

COLABORATOR: Stai puțin, de asta mi-a cerut, e prima data cand îmi cere, eu așa le dădeam pe aici pe colo câte 1-2 .

COSTI: La asta la Lunaldin, gândește-te că mi-ai cerut de 200 şi de 400, este şi de 300 şi de 600. ( n. este vorba de concentrație)

COLABORATOR: Ăla de 600 este lux.

COSTI: Am puține dar să îmi zici ce să pregătesc”.

Concentrația face diferența

„COLABORATOR: Deci absolut, sunt foarte bune, cu cât e concentrația mai mare cu atât mai bun, dar poate să mai fie… Sfatul meu, părerea mea, cum aș juca-o eu pe asta… Să îmi aduci ce ai şi cât poti, intelegi?…Şi eu atunci mă duc şi îti ‘’neinteligibil’’ ce vrei…Stai o secundă, nu mi-a zis concentrații, mi-a zis doar fentanyl pastile şi oxicodonă pastile, aici la concentraţii, acum am putut de 20, am putut doar o cutie.

COLABORATOR: Stai puțin, de asta mi-a cerut, e prima data cand îmi cere, eu așa le dădeam pe aici pe colo câte 1-2 .

COSTI: La asta la Lunaldin, gândește-te că mi-ai cerut de 200 şi de 400, este şi de 300 şi de 600. ( n. este vorba de concentrație)

COLABORATOR: Ăla de 600 este lux.

COSTI: Am puține dar să îmi zici ce să pregătesc.

COLABORATOR: Deci absolut, sunt foarte bune, cu cât e concentrația mai mare cu atât mai bun, dar poate să mai fie… Sfatul meu, părerea mea, cum aș juca-o eu pe asta… Să îmi aduci ce ai şi cât poti, intelegi?…Şi eu atunci mă duc şi îti ‘’neinteligibil’’ ce vrei…Stai o secundă, nu mi-a zis concentrații, mi-a zis doar fentanyl pastile şi oxicodonă pastile, aici la concentraţii, acum am putut de 20, am putut doar o cutie”.

Citiți și: Operațiunea „Himera”. Cum a fost prins FARMACISTUL traficant care vindea „pe sub mână” cele mai periculoase droguri – Oxicodonă și Fentanil

EXCLUSIV | Bărbatul misterios care îl droga pe Vlad Pascu, în copilărie. Ce a pățit ucigașul de la 2 Mai când era doar un băiețel nevinovat

Militari americani, anchetați pentru trafic de DROGURI. S-a dat ordin: razie în toate bazele SUA din țară!

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Schimbarea care urmează pentru MILIOANE de români. Marcel Ciolacu, anunț astăzi, 27 APRILIE: Se va...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator