STENOGRAMA UNEI GOLĂNII JUDICIARE | Procurorul DNA Mircea Negulescu, înregistrat audio când falsifică declarații ca să îl aresteze pe Victor Ponta

STENOGRAMA UNEI GOLĂNII JUDICIARE | Procurorul DNA Mircea Negulescu, înregistrat audio când falsifică declarații ca să îl aresteze pe Victor Ponta
Mircea Negulescu, zis „Portocală”
Publicat: 07/02/2024, 19:35
Actualizat: 07/02/2024, 19:49

Un exemplu teribil despre cum se pune la cale o înscenare judiciară de proporții afost publicat de Lumea Justiției, în exclusivitate. Este vorba de o înregistrare audio cu celebrul fost procuror Mircea Negulescu „Portocală” (foto). Acesta a fost surprins în timp ce falsifică o declarație, scopul fiind băgarea la pușcărie a fostului premier Victor Ponta.

Înregistrarea a fost realizată în perioada aprilie-mai 2015, la Parchetul Curții de Apel Ploieșți, acolo unde activă Negulescu la acea dată, iar dialogul arată cum procurorul compunea, împreună cu polițistul judiciar Mihai Iuliano Iordache, o declarație atribuită fostului deputat PSD Vlad Cosma în dosarul privind pretinsă corupere a alegătorilor din Republica Moldova la alegerile prezidențiale din 2014, pentru că aceștia să voteze cu Victor Ponta (cauza cunoscută și sub denumirea de „Țigăile lui Sebastian Ghiță”, din pricina că DNA Ploieșți l-a acuzat pe Ghiță de o presupusă mită electorală constând inclusiv în tigăi). Culmea: de față este și Vlad Cosma, însă acesta nu are absolut nicio contribuție la declarație, pur și simplu stand și ascultând cum inventează Negulescu și Iordache. În plus, Cosma nici măcar nu a depus jurământul, așa cum prevede procedura.

Totodată, Vlad Cosma primește indentitate de martor protejat (pe motiv că s-ar teme de fostul deputat Sebastian Ghiță, deși în niciun moment nu a cerut asta și în nicio clipă nu a afirmat că i-ar fi frică de Ghiță), fiind pus să semneze cererea cu mâna stânga.

Înregistrarea audio și stenograma acesteia, publicate de Lumea Justiției, arată cum Mircea Negulescu pur și simplu inventează lucruri și cere că în declarație să se precizeze și că alegătorii din Republica Moldova au primit bani. În ceea ce privește suma vehiculată în dosar, că fiind cheltuită pentru coruperea alegătorilor, această este umflată fără jenă de Negulescu la 400.000 de euro.

Nu în ultimul rând, înregistrarea dezvăluie că procurorul Mircea Negulescu se coordona în permanentă cu șeful DNA Ploieșți, Lucian Onea. De altfel, Negulescu îl amenință încă din start pe Vlad Cosma, spunându-i că Onea stă cu ochii pe el că pe butelie, și cerându-i să respecte planul pe care îl conveniseră.

În tot acest context, trebuie amintit că în pofida unor asemenea dovezi clare de înscenări judiciare, și deși o țară întreagă a văzut cum își făcuse o țintă din familia Cosma, Victor Ponta și Sebastian Ghiță, procurorul Mircea Negulescu a fost achitat de ICCJ în ambele dosare în care a fost trimis în judecată – într-unul dintre ele chiar definitiv. Cam greu de explicat o asemenea soluție, având în vedere activitatea lui „Portocală”.

Înregistrarea cu procurorul Mircea Negulescu în timp ce compune mincinos o declarație în numele lui Vlad Cosma:

“Procuror Mircea Negulescu: Haide, Adelo, că am treaba, Adelo!

Doamna Adela: S-a terminat programul! (n.r. Întâlnirea cu Vlad Cosma este după orele de program.)

Procuror Mircea Negulescu: Pentru unii!

(Urcă liftul, cei doi discuta și merg spre biroul lui Negulescu de la etajul 2. În birou se află polițistul judiciar Mihai Iordache și o doamna, care discuta despre niște societăți comerciale. Sună telefonul lui Negulescu. Acesta răspunde).

Procuror Mircea Negulescu: (vorbește la telefon) Păi, și el zice asta? Se confirmă cu îți dau m**e, piticania dracu’? Păi, ascult-o cu filtre, cu alea… Da, la ea a fost telefonul. Da… Uită-te pe toate alea, că… da? Hai, să trăieșți!

Procuror Mircea Negulescu: Deci asta e un papagal exotic care vrea și el să fie… Am vorbit astăzi cu Lucica. El e pe ține că pe butelie. Dacă a simțit vreo modificare, eșți dauna totală. Da’ tu ai văzut că am făcut discuția de față cu ține? (n.r. În sensul că Onea îl urmărește pe Cosma să vadă dacă acesta face ceea ce a fost obligat să facă; Negulescu confirmă întâlnirea dintre el, Onea și Cosma, vorbind la trecut; îi spune lui Cosma să nu ‘modifice’ planul discutat în trei, că altfel Cosma este ‘dauna totală’.)

Vlad Cosma: Da, mă, știu…

Procuror Mircea Negulescu: Dacă erai pe mâna mea, erai OK… Dacă erai numai pe mâna mea. Da’ pot eu să răspund aici la 15 mii de…? Eu abia răspund de mine, de ce fac de pe o zi pe altă. Deci, frate, o să vorbesc cu Lucica, da? Am făcut, am creat toate premisele, da? Că să fie bine. De asta vorbim, nu? Și ai văzut că m-am zbătut pentru asta. Sau nu? (n.r. Că să nu o rețină Onea pe Andreea Cosma.)

Vlad Cosma: Da.

Procuror Mircea Negulescu: (vorbește la telefon) Da, Ionuț! Ia zi, Ionuț! Da, e jos? Hai, că le zic eu la băieți să-l lase să urce, da? Da? Să se ducă până la poartă și să vină la etajul 2, da? Merci, merci, să trăieșți!

(Sună pe interior la pază.) Vine un domn până la mine, lăsăți-l să urce! Da? Da! (Închide telefonul fix.)

Mai, omule, pe mine mă interesează foarte tare că tu să ai, să obțîi un beneficiu… (n.r. Încearcă să îl convingă Cosma că ceea ce face este bine și că o să obțînă un beneficiu.)

Vlad Cosma: Da-l dracu… (n.r. Pe Cosma nu îl interesează.)

Procuror Mircea Negulescu: Ascultă la mine: asta este beneficiul cel mai important, da? Eu vreau să te ajut că să-ți fie în beneficiul tău, omule. Mă, eu mi-aș dori foarte tare că tu să nu ai absolut nicio problema, să ne vedem așa și peste o luna și peste două luni, peste cinci ani, peste șapte ani, opt ani și peste 12 ani. (n.r – în sensul că dacă ascultă de Negulescu, totul o să fie bine mulți ani)

Procuror Mircea Negulescu: (vorbește la telefon): Da, Marian! Eu sunt la parchet, vii jos acolo și îți dau eu drumul la mășînă, că am treaba, da?

(Pe fundal, Vlad Cosma vorbește cu polițistul Mihai Iordache.)

Procuror Mircea Negulescu: Da, urcă, da. (Închide telefonul.)

Polițist Mihai Iordache îl întreabă pe Negulescu: Ăla pe ce se sesizează? (n.r. – cu referire la Onea Lucian)

Procuror Mircea Negulescu: P-asta mă, pe secretizat. Ai înțeles? Uite, îl sun pe Lucica acum… Nu răspunde! Hai să facem toată procedura, asta înseamnă că durează ceva timp, nu?

Vlad Cosma: Nu vrei să facem dimineață?

Procuror Mircea Negulescu: Unde să fac, frate, mâine dimineață? Unde te bag eu pe ține mâine dimineață?

Vlad Cosma: La Lucica (n.r. – adică să dea declarația direct la Onea Lucian). Mă cert cu asta…

Procuror Mircea Negulescu: Păi, de ce?

Vlad Cosma: Nici nu i-am zis că-s aici.

Procuror Mircea Negulescu: Unde te duci?

Vlad Cosma: Acasă. Cu mama, cu tată…

Procuror Mircea Negulescu: Las-o în puii mei, că te așteaptă! Cât durează? Trei… Zici că ai fost într-o discuție.

Vlad Cosma: Să nu îi zici că am fost aici… că deja mă întreabă ce tot fac p-aici (n.r. – Vlad Cosma mai fusese la Negulescu)

Procuror Mircea Negulescu: Ia zi… Da-mi…

Polițist Mihai Iordache: Am început cu: ‘Îl cunosc pe… și cu fostul primar de aproximativ…’ (n.r.: Iordache cu Negulescu deja aveau șablonul declarației făcut. Nu i se cer datele lui Vlad Cosma, nu se depune jurământ, totul era deja aranjat de către Negulescu.)

Procuror Mircea Negulescu (dictare către polițist Mihai Iordache): Așa. Din mediul politic ai zis, da? ‘Cunosc de asemenea că numitul Sebastian Ghiță a utilizat…’

Polițist Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: …’banii obținuți din comisioane, urmare a traficului de influență exercitat asupra unor factori de decizie…’

Polițist Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: …’numiți politic, aaa, pe diferite paliere administrative în campania electorală. Cum sună? Sună prost?’

Polițist Mihai Iordache: (n.r. – citește ce a scris): …’cunosc de asemenea că… a utilizat banii obținuți din comisioane, urmare a traficului de influență exercitat asupra unor factori de decizie numiți politic pe diferite paliere administrative…(corectează text)… în campanie deci a utilizat. În campania electorală’…

Procuror Mircea Negulescu: În campania prezidențială.

Polițist Mihai Iordache: (tastează și citește) În campania determinată de alegerile prezidențiale din anul 2014.

Procuror Mircea Negulescu: 2014.

Polițist Mihai Iordache: Așa. (n.r. – recitește ce a scris)

Procuror Mircea Negulescu: Aaa… ‘pe care i-a dat cu titlul de mită electorală pentru a cumpără voturi în favoarea candidatului Victor Ponta’. Victor Ponta, da? (n.r. – pe fundal Vlad Cosma tușește) Aaa… ‘Referitor la acest aspect, fac următoarele precizări: despre acest mod fraudulos de încercare de a câștigă alegerile, pus la punct de Sebastian Ghiță… (n.r. – polițistul Iodache tastează după dictare) avea cunoștință (n.r. – Negulescu soarbe din cafea și lasă cană pe birou) inclusiv premierul Victor Ponta’. Premierul Victor Ponta, da? Candidatul din campania 2014 pentru prezidențiale… Punct, așa… Am zis că ‘am asistat direct și nemijlocit?’

Polițist Mihsi Iordache: Asta e în denunț (n.r. – denunțul era deja redactat anterior de Negulescu și Iordache!!!)

Procuror Mircea Negulescu: E deja?

Polițist Mihai Iordache: Da (n. r. – tastează,corectează)

Procuror Mircea Negulescu: Hai să facem formularea aia… da?

Polițist Mihai Iordache: ‘În mod direct și personal’. (n.r. – probabil a copiat copy/paște formularea din denunțul deja existent și scris până la sosirea lui Vlad Cosma; Negulescu observă pe monitorul lui ceea ce consemnează după dictare polițistul Iordache)

Procuror Mircea Negulescu:…’și personal că numitul Alin Petran din dispoziția și la inițiativa lui Sebastian Ghiță’…

Polițist Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: …’a organizat o structura de tip piramidal prin care a cooptat (n.r. – tastează, corectează), care la rândul lor erau responsabile de a aduce la vot între 50 și 100 de persoane’.

Polițist Mihai Iordache: (n.r. – corectează, completează, tastează, citește ce a scris) …’de a aduce la scrutinul organizat în Republica’…

Procuror Mircea Negulescu: Nu ‘în Republica’, mă, că zice ‘scrutinul prezidențial’. Se înțelege organizat la moldoveni pentru…

Polițist Mihai Iordache: Organizat în Republica Moldova… pentru diaspora românească.

Procuror Mircea Negulescu: Așa. Pentru a determina că alegătorii… (n.r. – polițistul Iordache îl corectează) OK.…Persoane… prin Alin Petran, i-a plătit cu sume între 100 și 200 euro. Deci ăștia care se obligau să aducă alte lume.

(n.r. – sună telefonul pe interior; Procuror Mircea Negulescu: da, lasă-l să urce).

Polițist Mihai Iordache: Plata fiind efectuată cu trei luni înainte de scrutin inclusiv în luna noiembrie 2014 (n.r. – Negulescu își ia din sertar cheile și iese din birou în timp ce Iordache corectează, tastează și citește)

Polițist Mihai Iordache: Primeau la rândul lor….. sumele…. aaaa…. cooptate de către cele 200 de persoane racolate… primeau la rândul lor bani și bunuri; în paranteză: ceasuri, tricouri, aaa….. alimente… dacă la rândul lor… (n.r. – iar citește și corectează) persoanele cooptate de către cele 200 de persoane racolate inițiau… aaa (n.r. – găsește eroare de scris)…inițial… aaa (n.r. – se gândește)… respectiv primeau la rândul lor bani și bunuri dacă se prezentau… (n.r. – Negulescu se întoarce în birou și spune după ce deschide ușa: Stai așa! Iordache completează în continuare declarația) dovadă prezentării…

Procuror Mircea Negulescu vorbește la telefon: Lasă-l să bage mășînă, că mi-a adus și mie, am cumpărat niște vin și vreau să-l bage în mășînă, da?

Procuror Mircea Negulescu: Bun. Și stai puțîn. Și se ajunge la suma aia de 350 de mii? Că dacă dădea tricouri, ceasuri și astea nu e o problema. Problema e când le dădea bani (n.r. – Negulescu știa deja suma la care trebuie să ajungă!)

Polițist Mihai Iordache: Păi le dădeau ăstora bani, e același lucru, adică nu s-au dus banii până la votant, s-a dus până la acel care îi scotea la vot (n.r. – Iordache citește și corectează).

Procuror Mircea Negulescu: Așa. Păi, hai să băgăm.

(n.r – Iordache citește și corectează).

Polițist Mihai Iordache citește ce a scris în alt denunț: …de tip piramidal….care a cooptat peste 200 de persoane care..așa…ăăăăăă (n.r. – se gândește și scrie)… din punct de vedere ierarhic numite direct de Alin, responsabil să implice pe cei 200 din subordinea să în atragerea la vot a celor 100 de persoane, ce le revenea că și număr în atragerea la secțiile de votare.

(n.r. Negulescu desface cadoul primit când a ieșit din birou)

Vlad Cosma: Ce ai acolo?

Procuror Mircea Negulescu: Un parfum.

Polițist Mihai Iordache: Aceșți supervizori erau și ei plățiți cu o mie euro lunar, timp de trei luni, inclusiv… (n.r. – Negulescu iese / întră din birou în timp ce Iordache scrie declarația în continuare).

Polițist Mihai Iordache: Am ajuns aici: totodată, votanții aveau obligația să facă dovada prezentării și exercitării… aaa… (n.r. – corectează) voturilor…. precizez faptul că sarcina era să… una din sarcinile ce îi revenea numitului Alin Petran era să… necesar acestor… Ron… aaaa… pe teritoriul național, trecerea lor peste granița în Republica… și distribuirea lor… (n.r. – Iordache tastează și corectează în continuare declarația) era să transporte banii.

(n.r. – se deschide ușa, se întoarce Negulescu)

Procuror Mircea Negulescu: Da, mă da’ cum sună aia, în p**a mea, că nu știu dacă… pe mine mă interesează să apară că le-a dat și bani la ăștia, la votanți.

Polițist Mihai Iordache: Ceasurile de unde le-a cumpărat? Le-a cumpărat de la chinezi de aici.

Procuror Mircea Negulescu: Păi da mă, alea sunt d-alea promoționale, ceasurile și tricourile poți să le dai la proșți. (n.r. – adică la votanți = proșți)… Nu contează factură, p**a mea, problema este să fi dat pentru voturi la votanți bani.

Polițist Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: Ai înțeles? Și bani. (n.r. – Negulescu își aprinde țigară)… Scrie și ‘bani’. (n.r. – Negulescu introduce în mod intenționat în declarație cuvântul „bani”, că să se potrivească cu presupusă infracțiune inventată tot de el)

Polițist Mihai Iordache: Bine… ce căutați?

Procuror Mircea Negulescu: Caut legea pentru alegerea președintelui României. Bagă-mi-aș p**a-n mă-să!

Polițist Mihai Iordache: Infracțiunile-standard, părerea mea.

Procuror Mircea Negulescu: În 2014 au fost, nu?

Polițist Mihai Iordache: Domnul procuror, 386 din Codul Penal: ‘oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită lista de candidați ori un anumit candidat, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3’.

Procuror Mircea Negulescu: Așa.

Polițist Mihai Iordache: ‘Nu întră în categoria bunurilor prevăzute la alin 1 bunurile cu valoare simbolică, inscripționate cu însemnele unei formațiuni politice’… Nu este cazul.

Vlad Cosma: Are dreptate (n.r. – că bunurile simbolice nu reprezintă infracțiune).

Polițist Mihai Iordache: Ați înțeles?

Procuror Mircea Negulescu: Dar trebuie să… lasă-mă să…

Polițist Mihai Iordache: E promoțional dacă este inscripționat.

(n.r. – Negulescu caută legea pe calculator)

Procuror Mircea Negulescu: Asta ce e? Suntem pe net? Cum dau p-astalaltul?

Polițist Mihai Iordache: Pe ce?

Procuror Mircea Negulescu: Pe interior, să mă uit pe lege.

Polițist Mihai Iordache: Mă uit eu. Șțiți legea?

Procuror Mircea Negulescu: Switch user… parolă.

Polițist Mihai Iordache (cu referire la colegă lor): Păi, așa l-a pus purcica asta. Nu e el de vină, credeți-mă.

Procuror Mircea Negulescu: Scrie parolă, că îmi bag p**a în parolele astea!

Polițist Mihai Iordache: Ați dat ‘ctrl-alt-del’?

Procuror Mircea Negulescu: Vino și da-mi pe intern că să întru pe lege!

(n.r. – Iordache se mută la calculatorul lui Negulescu.) Stai puțîn, Vlad!

Polițist Mihai Iordache: Nu știu ce i-ați făcut.

Procuror Mircea Negulescu: Da legea 370. Legea 370 din 2004 actualizată în 2014 pentru alegerile președintelui României… 370 (n.r. – citește pe monitor).

Polițist Mihai Iordache: 300 sau 200?

Procuror Mircea Negulescu: 370! 300 am zis!

Polițist Mihai Iordache: Aveți ușoare prunisoare (n.r – cu referire la ‘prune în gură’).

Procuror Mircea Negulescu vorbește cu Vlad Cosma în timpul în care Iordache caută legea: Dacă tot vreau s-o fac, frate, să îți profite, mă înțelegi??? Nu să… Eu vreau să-ți profite ție, că asta e ideea.

Vlad Cosma: Păi, câte 19 vrei să am? Că am… tot aia (n.r – Cosma îi spune că nu vrea niciun beneficiu).

Procuror Mircea Negulescu: Nu e deloc tot aia. Zi-mi la infracțiuni (n.r. vorbește cu Iordache). Tu du-te în continuare și stai acolo (n.r. – vorbește cu Cosma, și îi spune să se reașeze pe un scaun).

Polițist Mihai Iordache: Deci eu va spun că nu e decât contravenție. Este statuat în…

Procuror Mircea Negulescu: Da-mi Codul Penal să mă uit. Ia lasă-mă că mă uit eu așa. E asta actualizată 2014?

Polițist Mihai Iordache: Da, domnule, e republicată.

Procuror Mircea Negulescu: Lasă-mă, că mă uit p-aia, și da-mi și Codul Penal să mă uit, că să picăm pe text.

Polițist Mihai Iordache: 386… infracțiunile la regimul electoral sunt introduse în Codul Penal, nu mai fac parte din legea specială.

(n.r. – Negulescu citește ce s-a redactat anterior)

Procuror Mircea Negulescu: Dar ăștia în afară, la foamea aia-n gât, le-a dat numai tricouri și ceasuri, nu le-a dat făînă, mălai?

Polițist Mihai Iordache: Alimente.

Procuror Mircea Negulescu: Alimente, OK, și bani! Aia e.

Polițist Mihai Iordache: Folosesc… aaa… neinscriptionate (n.r. – citește, corectează, în timp ce Negulescu verifică)

Procuror Mircea Negulescu: Eu pot să îi dau prinț la asta, bagă-mi-aș p**a în prințul mă-sii?

Polițist Mihai Iordache: Pentru ce îi dați prinț, domnul procuror?

Procuror Mircea Negulescu: Cum? Să a o am și eu, ce p**a mea….

Polițist Mihai Iordache: Îi dăm când vreți dvs, lăsăți acum.

Procuror Mircea Negulescu: I-am dat prinț.

Polițist Mihai Iordache: Aveți un stil…

Procuror Mircea Negulescu: Ce stil am?! Trebuie să pic pe fapta. (n.r. – vrea legea, că să dicteze denunțul după infracțiune, să se coroboreze cât mai bine; Negulescu printează legea).

Polițist Mihai Iordache: Este infracțiune la legea vamală, el declara că nu are nimic…

Vlad Cosma: Cred că ai printat tot Codul Penal.

Procuror Mircea Negulescu: Bag p**a în mă-așa. Nu mai are toner, da… Zi-mi ce mai trebuie să prindem. Să scriem…

Polițist Mihai Iordache: Banii ăștia… sumele de bani transportate de Alin Petran erau dați de…

Procuror Mircea Negulescu: Erau dați de…?

Polițist Mihai Iordache: …am scris așa. (n.r. – tastează și vorbește). ‘Declar faptul că sumele de bani astfel scoase din țară și puse la dispoziția lui Alin Petran erau… dați’… (n.r. – Iordache tastează în timp ce Negulescu citește legea printată, se aude cum răsfoiește paginile).

Procuror Mircea Negulescu: Ce ai scris? Că la sediu… așa… aaa, despre această înțelegere…

Vlad Cosma: Îți iau și eu o gură, să iau o pastilă.

Procuror Mircea Negulescu: ‘Această înțelegere cunoscând și candidatul PSD Victor Ponta’…

Vlad Cosma: Îl vezi martor?

Procuror Mircea Negulescu: Nu, vreau să îl văd luat. (n.r. – vrea să îl vădă arestat pe Ponta)

Negulescu rade: Auzi: vreau să îl văd martor?… Mă pis pe el… Vreau să-l vedem luat și pe el. Auzi? Eu dacă voiam să îi dau la temelie, îl luăm p-ăla din… pentru că am un aș în mânecă. Oricum, mi-a zis că ai făcut și în Hidro belea (n.r. – cu referire la faptul că Onea i-a spus lui Negulescu că Vlad Cosma a făcut plângere în dosarul Hidro).

Vlad Cosma: Și asta o bagă în același…. sau altă lucrare ? (n.r. – dacă acest denunț dictat de Negulescu o să fie băgat de Onea în dosarul Hidro sau în alt dosar).

Procuror Mircea Negulescu (îi dictează lui Iordache): Înțelegi? ‘De asemenea, cunosc faptul că’…

Vlad Cosma: Buturugă mică vrea s-o dărâme p-aia mare.

Procuror Mircea Negulescu: Acum nici nu mai știi care e mică și care e mare. ‘De asemenea, cunosc faptul că Sebastian Ghiță a constituit o baza de date cu toți alegătorii din diaspora pe relația Republica Moldova, baza de date cuprinzând un număr de 20.000 de oameni, identificați prin localitate, nume, număr de telefon mobil’, da? ‘De asemenea, baza de date cuprindea și persoanele împuternicite să racoleze alte persoane’.

Polițist Mihai Iordache: Pe votanți.

Procuror Mircea Negulescu: Pe votanți. Aaaa… ‘intitulați în tabele „supervizori” și identificați cu nr de telefon’.

Polițist Mihai Iordache: Și nr lor de telefon mobil.

Procuror Mircea Negulescu: Așa, bun. Baza de date se află într-un server.

Polițist Mihai Iordache: Să fac mențiunea că…

Procuror Mircea Negulescu: Serverul e așa… De asemenea, trebuie să vorbim despre înscrisul (n.r. – cu referire la foaia cu posibilul scris al lui Ghiță)

Polițist Mihai Iordache: Înscrisul ăla.

Procuror Mircea Negulescu: Înscrisul. E o schemă, da? ‘De asemenea, cunosc faptul că Alin Petran’, da? Și noi facem aia și iese că e asta (n.r. – știa în urmă întâlnirii avute în trei, cu Onea și Cosma, că o să planteze înscrisurile la Petran folosind „schemă” stabilită)…. ‘Alin Petran, pentru a justifică modul în care a cheltuit banii, a întocmit un înscris. A întocmit mai multe înscrisuri olografe care prezintă în detaliu modul în care erau cheltuiți banii pentru cumpărarea voturilor în diaspora’. Și gata. Că să aibă și asta (n.r. – cu referire la Onea) motive să poa’ să între pe colo, pe colo, să caute… uuu… Ai luat-n gură, m-ai înțeles?!

Procuror Mircea Negulescu: …nu că o iei în gură, o iei în gură că timp. Am scris asta? Că așa…

Polițist Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: Bun. Și că a fost cheltuită suma de 350 de mii am scris?

Polițist Mihai Iordache: Am zis așa: declara faptul că, în contextul de mai sus, ‘declar faptul că sumele de bani astfel scoase din țară și puse la dispoziție lui Alin Petran, însumând suma de 350 mii euro’, virgulă…

Procuror Mircea Negulescu: ‘Însumând aproximativ suma de’…

Polițist Mihai Iordache: Nu e; 350.

Procuror Mircea Negulescu: Sau 400. Zi-i de 400, da-l în p**a mea! (n.r. – cu referire la Ghiță; Negulescu mărește suma din denunț cu 50.000 euro în plus)

Vlad Cosma: Din pix. (n.r. – constată lejeritatea cu care Negulescu mărește sumele ‘din pix’)

Procuror Mircea Negulescu: Am scos-o p-aia? Printeaz-o să o semneze (n.r. – declarația)… Fă-i d-ăla, da-i ce vrei tu (n.r. – să-i dea lui Cosma identitatea pe care o vrea Iordache)

Polițist Mihai Iordache: Păi, ce identitate?! Fac toată procedura, cu domnule procuror, cu…?

Procuror Mircea Negulescu: Da, domn’e, normal! Păi, eu cu ce mă duc la el? Nu mă duc cu niște S-uri? Stai puțîn…

Polițist Mihai Iordache: Arnaut Oleg… Cum să zic? (n.r. – Iordache alege numele de identitate protejată Oleg)

Procuror Mircea Negulescu: Vitalie (n.r. – Negulescu corectează numele de Oleg și alege numele Vitalie).

Polițist Mihai Iordache: Așa, cum îl cheamă pe ta-su și pe mă-să?

Procuror Mircea Negulescu: Știe p**a.

Polițist Mihai Iordache: Vreți să îi zic eu? Igor (n.r. – Negulescu își aprinde o țigară).

Vlad Cosma: Eu plec, nu mai stau!

Procuror Mircea Negulescu: Păi, stai să termin procedura. Acum nu îți mai fac decât procedura cu aceeași identitate de martor, nu-ți mai fac și ailaltă cu așa, că ți-o fac ei dincolo. Deci eu îți fac doar ce înseamnă secretizat: denunțul, aia și martorul, atât (n.r. – știe ce o să facă Onea mai departe cu identitățile). Ai înțeles, Mihai?

Polițist Mihai Iordache: Ce?

Procuror Mircea Negulescu: Deci denunțul…

Polițist Mihai Iordache: Eu i-am făcut toate: cererea către procuror, denunțul, ordonanță, martor 1, martor 2 (n.r. – Iordache reductase deja, până la sosirea lui Cosma în birou, cererea de acordare a identitățîi protejate în care se presupunea în mod fals că lui Cosma îi e frică de Ghiță, și a redactat trei declarații: ‘denunțul’, ‘martor 1’ și ‘martor 2’).

Procuror Mircea Negulescu: Martorul 2 nu-l mai face.

Polițist Mihai Iordache: Martorul 2 care e?

Procuror Mircea Negulescu: Ăla la vedere.

Polițist Mihai Iordache: Îl șterg.

Procuror Mircea Negulescu: Îl ștergi, dă-l în p**a mea!

Polițist Mihai Iordache: Îl trec decât pe Arnaut Vitalie ăla, Igor… p**a mea.

Procuror Mircea Negulescu: Nu, mă, îi dai martorul cu identitatea lui. Alea secrete le vreau.

Polițist Mihai Iordache: P-alea secrete le vrea?

(n.r. – se printează)

Procuror Mircea Negulescu vorbește la telefon: Salut! Mă auzi? Alo? Alo?

Vlad Cosma: Să îmi chem și eu mașină.

Procuror Mircea Negulescu: Ce să faci?

Vlad Cosma: Să îmi chem și eu mașină să mă ia.

Procuror Mircea Negulescu: Păi, stai să faci astea (n.r. – Negulescu știe că Vlad Cosma are telefonul la el)

Vlad Cosma: Mai durează un minut… Ce o face el cu hârtiile (nr. – cu referire la ONEA)?

Procuror Mircea Negulescu: Ba, aia… Doamna… când m-am dus cu Valcov.

Vlad Cosma: Ce-a zis? ‘Pleacă, mă, d-aici’?

Procuror Mircea Negulescu: Nu, m-am dus cu Valcov și i-am zis: bang, bang, bang. Și a zis: ‘Domnu’ Negulescu… e subțire îmbrăcat (n.r. – probe puține)’. De Valcov, da? Că Valcov de la mine a plecat și a fost.

Polițist Mihai Iordache: Am făcut și procesul-verbal de atribuire

Procuror Mircea Negulescu: Ok. Dai drumul și lu’ ăla. Adică oamenii au baza că pe ce pun eu mâna… păi dai denunțul, unde e? Păi nu Arnaut mă, nu mă interesează…asta nici nu mai …

Polițist Mihai Iordache: N-ai zis domne p-asta să o dau, nu p-ailaltă?

Procuror Mircea Negulescu: Nu, da-mi-o și p-ailaltă. Stai să-ți dau ….denunțul unde e?

Polițist Mihai Iordache: Căutați-l.

Procuror Mircea Negulescu: Semnează aici. Stai, să vezi dacă scrie căcatul ăla, ia ceva care scrie, ia-l p-asta. Așa. Ai semnat? Ia… stai că nu știu ce a făcut asta!… Cererea prin care îmi solicită? Semnează p-asta, declarația de martor. Și la jurământ acolo. Aia e pe Cosma Vlad, da? Să nu semnezi cumva pe Arnaut… Asta ce este? (n.r. – se aude cum semnează Cosma) A… semnează asta, semnează asta cu numele tău.

Vlad Cosma: Păi, și asta e tot cu numele meu.

Procuror Mircea Negulescu: Da! Cu numele tău… Și asta semnează cu mâna stânga. Ai semnat?

Vlad Cosma: Da.

Procuror Mircea Negulescu: Stai, să fac și eu astea! (n.r. – se aude o bubuitură pe stradă): Ptiu, bagă-ți-ai p**a-n mă-ta!

Vlad Cosma: Ți-e frică.

Procuror Mircea Negulescu: Îmi suge p**a, vine Ghiță cu ce? Cu bombă atomică? Ce să-mi facă… Aia e?

Polițist Mihai Iordache: Luați-le acasă! Închid?

Vlad Cosma: Hai să mă conduci.

Procuror Mircea Negulescu: Nu închide nimic, te grăbești?

Polițist Mihai Iordache: Nu, boss, ce dracu’ să fac acasă?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...