Stephan Pelger, poveste de viață EMOȚIONANTĂ. Puțini cunoșteau trecutul designerului. „Mi-aș fi dorit să știu care este bagajul meu genetic”

Stephan Pelger, poveste de viață EMOȚIONANTĂ. Puțini cunoșteau trecutul designerului. Mi-aș fi dorit să știu care este bagajul meu genetic
Publicat: 08/06/2023, 16:12
Actualizat: 09/06/2023, 02:03

Cunoscutul creator de modă Stephan Pelger a fost găsit spânzurat, joi, în curtea atelierului său din București. Polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă. Stephan Pelger, unul dintre cei mai apreciați designeri din țară, este cunoscut de întreaga lume mondenă și a îmbrăcat zeci de vedete din România. Cu toate acestea, puțini dintre cei care i-au îmbrăcat și i-au admirat creațiile îi cunoșteau povestea de viață, una cu adevărat emoționantă.

Invitat în emisiunea „În oglindă”, prezentată de Mihai Ghiță, creatorul de modă a discutat despre părinții săi naturali, despre motivul pentru care nu și-a dorit niciodată să îi cunoască, dar și despre momentul adopției sale.

„Gestul acela de a întinde mâinile a făcut-o să se cutremure”

Un moment emoționant este acela în care designerul povestește cum a simțit și a trăit momentul în care mama sa a venit la căminul de copii, pe atunci el avea puțin peste un an, iar aceasta a decis să îl adopte chiar pe el.

Eram, cred, vreo 11-12 copilași într-un singur pat și mi-a zis mama că am întins mâinile, mi-a zis că eram cel mai urât din patul ăla, dar gestul acela de a întinde mâinile a făcut-o să se cutremure”, mărturisea atunci creatorul de modă.

„Nimeni nu a crezut în mine în afară de părinți”

Anul trecut, creatorul de modă a trecut prin clipe foarte grele, deoarece mama sa a avut probleme destul de serioase de sănătate. După ce tatăl său adoptiv s-a stins din viață în 2020, mama sa a suferit o semipareză, fiind internată într-o clinică din Germania pentru tratament.

Stephan Pelger a povestit că mama sa i-a fost alături întotdeauna, indiferent de situație, fiind cel mai mare sprijin pe care și l-ar fi putut dori.

Primul succes, de a intra la o facultate de elită din străinătate, pe bursă și nu pe bani, pentru că ai mei nu aveau destui bani să plătească acea școală, pentru mine a fost o reușită enormă, pentru că nimeni nu a crezut în mine în afară de părinți și de foarte puțini prieteni”, povestea Stephan Pelger, pentru spynews.ro.

Mama lui Stephan Pelger era internată atunci într-o clinică specialistă din Germania.

„Nu a contat pentru mine să caut, să intru în niște lucruri poate neplăcute, poate plăcute”

Deși nu și-a dorit să-și cunoască părinții naturali, creatorul de modă se gândea în ultima perioadă cine este ființa care i-a dat viață, dar mai ales care este bagajul său genetic.

De foarte curând am început să mă întreb dacă nu mi-aș fi dorit acest lucru (să-și cunoască părinții naturali – n.r. ) sau mi s-a indus să nu vreau să îmi cunosc adevărata familie. Acum, pentru că văd în stânga și în dreapta cum este să îmbătrânești, mi-aș fi dorit totuși să știu care este bagajul meu genetic.  Prin diverse teste poți să afli dacă o să te trezești cu niște boli la bătrânețe, cum ar fi demența sau Alzheimer, lucruri pe care aș putea să le previn de pe acum, pentru că există tratamente.

Acesta este singurul motiv, cel medical, pentru care aș vrea să aflu cine sunt părinții mei biologici. În rest, nu mă interesează, pentru că am ajuns în familia respectivă la o vârstă atât de fragedă, adică la 13 luni, ei realmente sunt părinții mei. Nu a contat pentru mine să caut, să intru în niște lucruri poate neplăcute, poate plăcute. Cert este că singurul motiv pentru care aș vrea să știu cine sunt este acest punct medical, atât!”, spunea Stephan Pelger.

Cum vorbea Stephan Pelger despre părinții săi adoptivi

Designerul vorbea despre părinții săi adoptivi în cuvinte extrem de frumoase. Despre mama sa mărturisea că este o femeie de o frumusețe răpitoare, iar povestea de iubire trăită alături de tatăl său a ținut întreaga viață.

„Mama este un adevărat înger. S-a dedicat în proporție de 90% educației mele, împreună cu bunica mea. Ea a fost considerată una dintre cele mai frumoase, dacă nu chiar cea mai frumoasă femeie din Brașov mult timp (…) Înaltă, părul lung, blondă cu ochii verzi. Nici tata nu a fost un bărbat mai prejos.(…) A curtat-o trei luni și după trei luni s-au îndrăgostit nebunește. (…) Au decis să înfieze doi copii, eu eram primul, după care trebuia să mai urmeze un al doilea, frățior sau surioară, dar deveniseră foarte complicate adopțiile și atunci am rămas eu singur”, povestea designerul.

Ce spunea Stephan Pelger despre momentul adopției

„Multă lume mă întreabă de chestia asta (…) A fost un documentar pe BBC legat de cum arătau căminele pe vremea respectivă. Mama mi-a povestit că era un țarc de copii, așa cum erau ei, nespălați și neîngrijiți.

Eram cred vreo 11-12 copilași într-un singur pat și mi-a zis mama că am întins mâinile, mi-a zis că erai cel mai urât din patul ala, dar gestul acela de a întinde mâinile a făcut-o să se cutremure, m-a scos de acolo și asta a fost(…) Nu știu dacă e o imagine în fantezie sau e reală, cert e că țin minte ziua adopției, 13 decembrie acum 42 de ani”, mai spunea creatorul de modă.


CITEȘTE ȘI:

Stephan Pelger suferea de depresie și ieșise, recent, de la dezintoxicare. Ce l-a traumatizat

EXCLUSIV VIDEO | Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață

Creatorul de modă Stephan Pelger a fost găsit spânzurat, în București. Primele indicii din anchetă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?