Strănepoata lui Hrușciov: „Putin ar putea folosi arme nucleare”

Strănepoata lui Hrușciov: „Putin ar putea folosi arme nucleare”
Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 17/04/2022, 11:05
Actualizat: 17/04/2022, 11:06

Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov este de părere că Rusia lui Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare în Ucraina, a precizat Nina Hrușciova la BBC.

„Părerea mea este că Putin vrea să câștige acest război cu orice preț. Dacă vrea să declare victoria, ar putea recurge la arme nucleare. Nu fac predicții, dar acesta ar putea fi una dintre opțiunile pe care rușii ar putea fi pregătiți să le folosească”, a declarat Nina Hrușciova, la BBC.

Nina Hrușciova este strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov, și este profesor de relații internaționale în Statele Unite ale Americii, la New York.

Războiul din Ucraina, ziua 53

Duminică este a 53-a zi de când Rusia a invadat Ucraina, iar operațiunile militare sunt încă în derulare. În Kiev s-au auzit iar explozii, după ce, sâmbătă, au fost înregistrate victime, iar la Mariupol, orașul sudic aflat sub asediu în ultimele săptămâni, Rusia a anunțat o „fereastră de predare”, în vigoare timp de câteva ore.

În orașul sudic Mariupol, aflat sub asediu de șapte săptămâni, Rusia a spus că va cruța viețile soldaților ucraineni dacă își predau armele azi, relatează BBC.

Forțele armate ucrainene au anunțat că unitățile sale navale sunt pregătite pentru operațiunea de acostare a Rusiei în zona Mariupol, după ce a spus că forțele inamice au efectuat operațiuni de asalt în zoia portului.