Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu tulpina Alfa

Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu tulpina Alfa
Publicat: 28/08/2021, 14:56

 Persoanele care se infectează cu varianta Delta a coronavirusului sunt de două ori mai susceptibile de a fi spitalizate decât cele care au fost infectate de varianta Alpfa care a fost detectată pentru prima dată în Anglia anul trecut, a arătat vineri un studiu britanic.

Un nou studiu, citat de Reuters,  estimează că varianta Delta a COVID-19 dublează riscul de a fi spitalizat în comparație cu varianta Alpfa,  în rândul persoanelor nevaccinate.

Varianta Delta este cea mai extrem de transmisibilă tulpină văzută până acum, care a apărut pentru prima dată în India la sfârșitul anului 2020 și a străbătut rapid globul. Dar oamenii de știință au dezbătut dacă și această variantă este mai mortală.

Studiile preliminare din Scoția și Canada au sugerat că această versiune a virusului ar putea îmbolnăvi oamenii, dar unii cercetători au spus că acest lucru ar putea fi explicat și prin hiper-transmisibilitatea variantei, care duce la creșteri masive de COVID care copleșesc spitalele .

Acest nou studiu, publicat în revista revizuită de colegi Lancet Infectious Diseases, adaugă dovezi potrivit cărora varianta Delta este mai probabil să crească riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu Alfa.

Acest lucru nu se aplică dacă sunteți vaccinat, spun cercetătorii. Vaccinurile reduc dramatic riscul de spitalizare și deces atât pentru variantele Alfa, cât și pentru varianta Delta. Majoritatea persoanelor din studiul din Marea Britanie nu au fost vaccinate.

„Analiza noastră evidențiază faptul că, în absența vaccinării, orice focar Delta va impune o povară mai mare asupra asistenței medicale decât o epidemie Alpfa”, a declarat dr. Anne Presanis, unul dintre autorii principali ai studiului și statistician senior, MRC Biostatistics Unit, University of Cambridge , în remarci pregătite.

Într-unul dintre cele mai mari studii care au analizat încă această întrebare, cercetătorii din Marea Britanie au analizat dosarele medicale ale mai mult de 40.000 de cazuri COVID din martie până în mai, dintre care aproximativ 20% au fost infecții cu variante Delta. Prin măsurarea a ceea ce s-a întâmplat cu oamenii în decurs de 14 zile de la testarea pozitivă, cercetătorii au descoperit că persoanele infectate cu Delta aveau mai multe șanse să solicite asistență medicală la un spital sau la o cameră de urgență în comparație cu persoanele infectate cu varianta Alfa.

„Acesta este un studiu amplu care sugerează o ușoară creștere a vizitelor și a spitalizărilor”, a declarat dr. Carlos Del Rio, decan asociat executiv al Școlii de Medicină Emory și Grady Health System din Atlanta.

În Statele Unite, varianta Delta a fost identificată pentru prima dată în martie și devenise varianta dominantă până în iulie. A dus la o creștere masivă în rândul persoanelor nevaccinate, inclusiv a multor adulți tineri și copii, care sunt mai puțin susceptibili de a fi vaccinați decât adulții mai în vârstă.

La începutul lunii august, directorul Institutului Național de Sănătate, dr. Francis Collins, a spus că nu există încă suficiente date pentru a fi încrezători că varianta Delta este mai gravă pentru copii, dar dovezile preliminare de până acum „se înclină în această direcție”.

Vaccinul Pfizer este autorizat în prezent pentru copii cu vârsta de 12 ani și peste, cu o autorizație pentru copiii de la 5 la 11 ani așteptată cândva în această iarnă. Aproximativ jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au primit prima doză de vaccin, potrivit coordonatorului de răspuns la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, care a vorbit vineri în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA