Administrația de la Casa Albă cere bani Congresului pentru lupta împotriva Covid-19: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri, la toamnă şi în iarnă

Administrația de la Casa Albă cere bani Congresului pentru lupta împotriva Covid-19: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri, la toamnă şi în iarnă
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 07/05/2022, 19:13
Actualizat: 07/05/2022, 19:27

Administraţia Biden avertizează, din nou, că Statele Unite ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri de Covid-19 în toamnă şi iarnă. Anunțul a fost făcut în contextul în care oficialii de la Casa Albă subliniază public necesitatea unei finanţări suplimentare alocate de Congres pentru a pregăti naţiunea să lupte împotriva noului coronavirusului.

„Estimarea este  bazată pe o serie de modele externe care sunt monitorizate îndeaproape şi ar avea loc atât în toamnă, cât şi în iarnă”, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei, citat de CNN.

Deși, cele mai multe restricţii au început să fie ridicate, oficialii de la Casa Albă spun că o finanţare suplimentară este necesară pentru a împiedica răspândirea de Covid-19.

Administraţia Biden a solicitat, în luna martie, 22,5 miliarde de dolari în finanţare suplimentară pentru asistenţa Covid-19, într-un pachet masiv de finanţare guvernamentală, dar solicitarea – includea finanţare pentru testare, tratamente, terapie şi prevenirea viitoarelor focare – a fost eliminată din proiectul de lege.

Totuși, negociatorii au reuşit să ajungă la un acord cu privire la un pachet redus de 10 miliarde de dolari, dar Congresul nu a adoptat acel proiect de lege bipartizan pe fondul unui dezacord cu privire la reglementarea cunoscută sub numele de Titlul 42.

Ordinul, emis în timpul pandemiei, a permis migranţilor să fie returnaţi imediat în ţările lor de origine, invocând o urgenţă de sănătate publică.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult