Suspectul în cazul dublei crime de la Iași, pus în fața fotografiilor cu cele două victime. Cum a reacționat tânărul, la vederea cadavrelor

Suspectul în cazul dublei crime de la Iași, pus în fața fotografiilor cu cele două victime. Cum a reacționat tânărul, la vederea cadavrelor
Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublei crime de la Iași (FOTO - Poliția Română)
Publicat: 04/01/2022, 12:19
Actualizat: 04/01/2022, 12:20

Anchetatorii i-au arătat principalului suspect al dublului asasinat de la Iași, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, poze cu cele două victime, ucise cu zeci de lovituri de cuțit. La vederea cadavrelor, acestuia i s-ar fi făcut rău. În acest context, avocata tânărului a avansat ipoteza că nu clientul ei a comis crima, pe baza reacției fizice pe care acesta a avut-o.

„Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – n.r.), se așteaptă rezultatul ADN de la București… Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar. Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve. Vă dați seama că, dacă – Doamne ferește! – sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că… Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat, pentru BZI.ro, avocata care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

În cursul nopţii de 10 spre 11 decembrie, într-un imobil din municipiul Iaşi au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană, şi era student în anul doi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani, elevă în anul doi la o şcoală postliceală.

Cei doi locuiau într-o vilă închiriată într-un cartier de lux din Iaşi, pe strada Moara de Vânt. Descoperirea asasinatului a fost făcută de poliţişti care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă. Pe corpul fetei medicii legişti au identificat şi numărat 33 lovituri de cuţit, iar pe cel al băiatului 17. În imobil s-au identificat urme de ardere, însă niciunul din cadavre nu prezintă urme de arsuri.

Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului.


Vă recomandăm și:

„Groaznic. Pare ceva dintr-un roman. E ceva dubios”. Mărturiile vecinilor îngroziți de dubla crimă din Iași

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului