Susținători ai soțului Dianei Șoșoacă, amendați de jandarmi. Aceștia se adunaseră în fața Parchetului, unde bărbatul era audiat pentru ultraj

Susținători ai soțului Dianei Șoșoacă, amendați de jandarmi. Aceștia se adunaseră în fața Parchetului, unde bărbatul era audiat pentru ultraj
Diana Șoșoacă/Sursa/Facebook
Publicat: 13/12/2021, 19:19
Actualizat: 13/12/2021, 20:10

Trei persoane au fost conduse, luni, la sediul Secției 10 în urma unui incident produs în momentul ieșirii din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a soțului senatoarei Diana Șoșoacă, care fusese audiat într-un dosar de ultraj. În același timp, jandarmii bucureșteni au dat și amenzi în valoare de 2.500 de lei unor persoane venite să-l susțină pe bărbat.   

Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar de ultraj. Acesta a fost acuzat că ar fi agresat un polițist al Secției 4, care fusese chemat la biroul de avocatură al soției sale, unde bărbatul avusese un conflict violent cu o echipă de jurnaliști italieni ai Rai 1.

La momentul intervenției, unul dintre agenți ar fi fost agresat de Dumitru Silvestru Şoşoacă, care l-ar fi îmbrâncit și l-ar fi tras de uniformă. Ca urmare, bărbatul agresiv a fost transportat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost audiat pentru infracțiunea de ultraj.

În timp ce acesta se afla la interogatoriu, în fața clădirii în care funcționează unitatea de parchet au venit mai multe persoane care au organizat, în sprijinul bărbatului, o adevărată manifestație.

Trei persoane au ajuns la Secția 10 Poliție

La finalul audierilor, soțul senatoarei a fost pus sub control judicicar pentru 60 de zile și lăsat să plece acasă. La ieșire, operatorii s-au îmbulzit pe treptele clădirii, pentru primele declarații ale bărbatului. Din cauza aglomerației, unul dintre operatori s-a dezechilibrat și a căzut, iar în cădere ar fi lovit două persoane.

Potrivit unor surse din Poliție, în urma incidentului, a existat un apel la numărul de urgență 112, iar la fața locului a venit un echipaj al Secției 10.

Conform surselor citate, polițiștii cele trei persoane au fost duse la sediul secției de poliție, unde nu s-a aplicat nicio sancțiune după ce părțile implicate au declarat că nu intenționează să depină plângere.

În același timp, însă, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a anunțat că mai multe persoane adunate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost sanționate cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase