Tânăr din Suceava, prins la spovedanie în Neamț, deși trebuia să fie în izolare

Tânăr din Suceava, prins la spovedanie în Neamț, deși trebuia să fie în izolare
Tânăr din Suceava, prins la spovedanie în Neamț, deși trebuia să fie în izolare
Publicat: 26/04/2021, 14:46
Actualizat: 26/04/2021, 14:48

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din localitatea suceveană Vama a fost amendat cu suma maximă pentru că, în loc să stea în izolare, din cauza COVID, a plecat la o mânăstire din Neamț să se spovedească.

Tânărul de 22 de ani din Vama a fost căutat, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiști, care au dorit să vadă dacă respectă izolarea impusă până pe data de 1 mai, din cauza coronavirusului, scrie Mediafax.

Individul nu a fost găsit acasă, iar când a fost sunat, el le-a spus oamenilor legii că a plecat la o mânăstire din Piatra Neamț să se spovedească.

Tânărul a fost amendat cu 5.000 de lei, suma maximă pentru asemenea abateri.

În aceeaşi zi, poliţiştii au verificat mai multe persoane şi societăţi din municipiului Câmpulung-Moldovenesc şi localităţile Pojorâta şi Vama, împreună cu jandarmii şi pompierii şi au dat 23 de sancţiuni în valoare de 13.700 lei.

6.643 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regulilor anti-COVID-19

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.480 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 25 aprilie, 6.643 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.438.665 de lei.

Ce spune legislația anti-COVID

[1] ART. 352

    Zădărnicirea combaterii bolilor

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Preot militar, după experiența COVID: „Virusul nu e o abureală”

Preotul militar Ștefan Grădinaru a vorbit, recent, despre experiența sa cu noul coronavirus: „Vis-a-vis de vaccin, sunt cel mai mulţumit atunci când nu mă întreabă credinciosul ce să facă. Sunt tare mulţumit, pentru că sunt preot, nu sunt medic. Şi aşa e cel mai corect. Să nu îmi dau o părere greşită. Am trecut prin boală, nu neg. Virusul acesta nu e o abureală. M-a scuturat un pic. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult