Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri. Accesul va fi permis doar celor care au certificat verde

Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide vineri. Accesul va fi permis doar celor care au certificat verde
Sursa foto: Facebook/Targul de Craciun din Sibiu
Publicat: 24/11/2021, 16:56

Târgul de Crăciun din Sibiu se va deschide vineri, 26 noiembrie, însă accesul va fi permis doar persoanelor care au certificat verde, au anunțat organizatorii miercuri.

Târgul va fi deschis înntre orele 11:00 și 21:00, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie, după cum informează Agerpres.

„Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Târgul de Crăciun din Sibiu, accesibil doar cu certificat verde

Spre deosebire de anii trecuți, Târgul de Crăciun din Sibiu se va organiza într-un perimetru închis, astfel că organizatorii vor putea să îi verifice pe vizitatori.

Accesul se va face în baza certificatului verde valid, eliberat conform cerinţelor autorităţilor, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la târg doar însoţiţi de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.

Voluntarii Crucii Roşii vor testa săptămânal toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun.

„Suntem foarte atenţi la fiecare detaliu şi am pregătit amănunţit toate aspectele ce ţin de siguranţa publicului. Vom avea grijă ca spaţiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricţionat ca să nu depăşim criteriile de spaţiu impuse de autorităţi”, mai spune Andrei Drăgan Răduleţ.

Roata panoramică uriașă, cea mai căutată atracție din ultimii ani, va reveni în Piața Mare din oraș pe toată durata târgului. Totodată, patinoarul va fi funcțional pe întreaga durată a evenimentului, între orele 09:30 și 21:00.

Cei care nu au echipament pentru patinaj îl pot închiria la fața locului pentru 15 lei, biletul de intrare costând tot 15 lei.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat în 2007, anul în care Sibiul a deţinut titlul de Capitală Culturală Europeană.