Taxa lui Elon Musk. Câți bani vor plăti celebritățile pentru a rămâne relevante pe Twitter

Taxa lui Elon Musk. Câți bani vor plăti celebritățile pentru a rămâne relevante pe Twitter
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 02/11/2022, 07:32

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, a anunțat, marți, lansarea unui abonament lunar pentru utilizatorii care vor să aibă bifa albastră pe Twitter.

Noul proprietar al platformei de microblogging Twitter a lansat un abonament lunar pentru cei care vor să aibă în dreptul contului o bifă albastră, care reprezintă un cont oficial.

Până acum doar anumite profiluri puteau cere această bifă, ce semnalează faptul că acel cont este deținut de o vedetă, guvern, companie, sportivi etc.

De la lansarea viitorului abonament, toate personalitățile riscă să rămână fără bifa de cont oficial dacă nu vor achita taxa impusă de platformă.

Cei care aleg noul abonament vor beneficia de numeroase avantaje: afișarea mesajelor acestora va fi prioritară, iar mesajele video și audio vor putea fi mai lungi.

De asemenea, abonații premium vor fi invadați cu mai puțină reclamă decât restul, pe Twitter.

Actualmente, prețul de 8 dolari pentru conturile verificate nu este standard pentru toate statele, ci va fi ajustat în funcție de țară.

Foto: Profimedia

Elon Musk a devenit „directorul unic” al Twitter după dizolvarea consiliului de administrație al companiei

După ce a dizolvat consiliul de administrație la doar câteva zile după ce a devenit oficial proprietarul Twitter, Elon Musk este acum „directorul unic” al companiei.

Toți membrii consiliului de administrație au fost înlăturați din funcție, astfel că Elon Musk a rămas singurul director al companiei, conform unui document oficial al Guvernului SUA. Decizia a fost luată joi, după finalizarea achiziției companiei pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit aceluiași raport, care a fost făcut public luni.

Din consiliul de administrație au făcut parte fostul președinte al companiei, Bret Taylor, precum și fostul directorul executiv Parag Agrawal. În total, nouă directori de prim rang ai companiei au fost puși pe liber de Musk.

Deși pare incredibil, aceasta este doar una dintre numeroasele modificări substanțiale pe care miliardarul le-a făcut, în câteva zile de la cumpărarea și preluarea companiei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase