Taximetristul criminal a fost prins la patru zile după ce și-a ucis nevasta. Se ascundea la un service auto

Taximetristul criminal a fost prins la patru zile după ce și-a ucis nevasta. Se ascundea la un service auto
Nicușor Faur a fost prins la patru zile de la comiterea crimei
Publicat: 16/08/2021, 16:55
Actualizat: 16/08/2021, 17:39

Valentin Nicușor Faur, taximetristul acuzat că, joi, a ucis-o pe soția lui cu mai multe lovituri de cuțit, a fost prins de polițiștii Secției 7, într-un service auto.  

După ce a uncis-o pe Liliana Faur, bărbatul s-a urcat în mașină și a fugit. Acesta a fost căutat zi și noapte de anchetatori, însă, cu toate că autoturismul său a fost reperat de mai multe camere de supraveghere din Capitală, nu a putut fi localizat și prins decât luni după amiază.

Surse apropiate anchetei au spus, pentru Gândul, că, la momentul capturării, acesta se afla într-un service auto situat pe raze sectorului 2.

După comiterea crimei, bărbatul și-a închis imediat telefoanele și a plecat la bancă, de unde a scos suma de 2000 de lei. A doua zi, acesta a oprit un cetățean pe care l-a rugat să-i împrumute telefonul și a sunat-o pe una dintre cele patru surori ale sale, pe care a anunțat-o că, în cursul zilei de vineri, urma să primească un colet care conținea o trotinetă electrică, destinată nepoatei sale, 200 de lei și două bilete, care conțineau indicații pentru surori și pentru cele două fiice ale sale.

Anchetatorii bănuiesc că Faur a fost ajutat de amantă

Anchetatorii bănuiesc că acesta ar fi dormit în mașină, dar și la o presupusă amantă, care nu a fost, deocamdată, identificată.

În cele din urmă, Valentin Nicușor Faur a fost localizat și prins de polițiștii Secției 7, la un service auto de pe raza sectorului 2.

Liliana, o educatoare din Bucureşti a fost înjunghiată mortal, joi, de soțul său taximetrist, cu care se afla în proces de divorț. Crima a avut loc în Sectorul 2. Femia obținuse mai multe ordine de protecție împotriva bărbatului, spun surse judiciare pentru Gândul.ro.

Totodată, pe 20 iulie 2021, și fiica cea mare de 17 ani ceruse un nou ordin de protecție împotriva tatălui ei. Potrivit ordinului de protecție obținut de Gândul, „bărbatul a  strâns-o cu mâinile de gât și a ridicat-o pe peretele camerei, timp în care i-a adresat cuvinte jignitoare”, mai spun sursele mai sus citate.

Soții erau în proces de divorț, iar o primă sentință a fost dată de Judecătoria Sectorului 2 în ianuarie. Femeii i-a fost încredințată custodia uneia dintre fete, cea minoră, iar bărbatul a fost obligat să plătească o pensie de întreținere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase