„Te fac, îți rup picioarele!” Cum a ajuns un polițist să doneze 5.000 de lei, după ce a fost amenințat de un „bombardier”

„Te fac, îți rup picioarele!” Cum a ajuns un polițist să doneze 5.000 de lei, după ce a fost amenințat de un „bombardier”
„Te fac, îți rup picioarele!” Cum a ajuns un polițist să doneze 5.000 de lei, după ce a fost amenințat de un „bombardier” / Foto: Europol, Facebook
Publicat: 06/02/2021, 16:12

Un polițist din Strehaia a avut curaj nu doar să oprească în trafic un „bombardier” al localității și să-i suspende permisul, ci, după ce acesta l-a amenințat, l-a dat și în judecată.

Povestea tânărului om al legii a fost evocată de Sindicatul Europol, transmite Adevărul.ro. Incidentul a avut loc într-o localitate în care unii polițiști ignoră neregulile în trafic, deoarece „localnicii sunt extrem de periculoși și nu vor să-și complice viața”.

Un tânăr din Mehedinți, repartizat recent la postul de Poliție din Strehaia, nu a ținut însă cont de aceste metehne.

„Te fac, îți rup picioarele!”

„Robert este un tânăr poliţist care a fost repartizat după absolvirea şcolii de agenţi de poliţie la Brigada Rutieră Bucureşti. Ulterior, a reuşit să se întoarcă în judeţul său de domiciliu, Mehedinţi, unde a fost repartizat la formaţiunea rutieră din Strehaia. Strehaia e renumită încă de la începuturile manelelor în România, iar „bombardierii” sunt dintre cei mai autentici, dintre cei care te „dezbracă” de uniformă sau care iţi spun că fac „suta de mii de euro pe lună p’afară”. Cu toate acestea, Robert aplică legea indiferent de marca autoturismului, de hainele „dolce&banana” sau de ceasul „de aur” de la mâna şoferului”, au povestit poliţistii de la Sindicatul Europol.

„Aşa s-a întâmplat şi la finalul anului 2020, când a oprit un şofer care a încălcat o regulă de circulaţie rutieră pentru care i-a suspendat si dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Şoferul a încasat greu vestea, mai ales că era contrariat de „tupeul” unui „mucos” care ” îi ia lui permisu”. După citirea procesului-verbal, şoferul a început să îl ameninţe pe poliţist: „Te fac, îţi rup picioarele! Nu te ameninţ, o să te fac când ne vedem, când o să fii fără uniformă”. Din păcate pentru cetăţeanul european ce are drepturi şi nu îşi cunoaşte obligaţiile, toată această conversaţie a fost înregistrată de bodycam-ul politstului”, spun colegii lui Robert.

A donat banii către un ONG pentru copii

„După întocmirea dosarului penal, evident că nu s-a luat nicio măsură preventivă faţă de şofer. Ba mai mult, a încercat să scape prin plata unui „prejudiciu moral” de 5.000 lei, că aşa l-a învăţat avocatul că dă mai bine pentru procuror. Robert nu a profitat însă de această sumă. A redirecţionat-o în aceeaşi zi unui ONG care se ocupă de copiii cu dizabilităţi neurologice”, au povestit poliţiştii de la Europol. „Robert face parte din noua generaţie de poliţişti, şi nu doar pentru că este tânăr, ci pentru că are principii şi o mentalitate sănătoasă, de care avem atât de multă nevoie într-o societate tot mai bolnavă. Felicitări Robert! Ne mândrim cu tine!”, au mai scris colegii lui Robert pe pagina de soclializare a sindicatului.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase