Ține prea mult la igienă! Șeful Wagner, furios pe generalul Gherasimov. „Războiul este pentru curajoși, nu pentru bărbieriți”

Ține prea mult la igienă! Șeful Wagner, furios pe generalul Gherasimov. „Războiul este pentru curajoși, nu pentru bărbieriți”
Generalul Valeri Gherasimov / Foto: Profimedia
Publicat: 24/01/2023, 10:20

Noul comandant al forțelor ruse din Ucraina se concentrează mult asupra igienei soldaților de pe front și le-a cerut să se bărbierească mai des, fapt ce l-a înfuriat pe șeful grupului de mercenari Wagner. Totul a ieșit la iveală într-un raport al Ministerului britanic al Apărării.

Ministerul britanic al Apărării a transmis, luni, că generalul Valeri Gherasimov vrea să rezolve problemele legate de „uniforma neconformă, deplasarea în mașini civile, utilizarea telefoanelor mobile și frizurile neconforme”.

Bărbieritul este un aspect important menționat de Gherasimov. Chiar dacă au menirea să asigure o anumită disciplină, măsurile acestuia nu au fost primite cu brațele deschise.

Faptul că Gherasimov se preocupă de stilul soldaților i-a deranjat pe oficialii din teritoriile ocupate de ruși, care „condamnă” distragerea atenției.

„Oficialii din Donețk spun că prioritizarea unor astfel de lucruri reprezintă „o glumă”, care va „compromite procesul de distrugere a inamicului”, au precizat serviciile britanice.

Gherasimov, criticat de șeful Wagner!

Între timp, șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, i-a criticat pe liderii militari ruși și a spus că „războiul este vremea celor activi și curajoși, nu a celor bărbieriți”.

Gherasimov a fost criticat atât de naționaliștii ruși, cât și de bloggerii militari, care îl acuză de lipsa de progres în războiul din Ucraina.

Preocuparea lui Gherasimov pentru igiena soldaților confirmă temerile criticilor săi, precizează oficialii britanici. „Forțele ruse continuă să piardă mulți soldați. Grija lui Gherasimov pentru regulile neimportante confirmă temerile scepticilor săi, cu privire la război”.

Pe de altă parte, think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a susținut că strategia lui Gherasimov de a se concentra asupra obiceiurilor aparent neimportante are un tâlc.

În funcție de cum îndeplinesc aceste ordine simple, Gherasimov își testează soldații, pentru ordinele mai importante, mai riscante, de pe front.

Armata rusă a fost acuzată de indisciplină, încă de la începutul invaziei din Ucraina (februarie 2022). Mulți soldați au murit din motive banale, după ce, de exemplu, Ucraina și aliații au interceptat apelurile efectuate de aceștia de pe telefoanele civililor, folosind coordonatele pentru a lansa atacuri aeriene, scrie businessinsider.com.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Ce au căutat românii pe Google în 2023. De la Klaus Iohannis, la reţetă de...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Cel mai tânăr ostatic al Hamas, în vârstă de doar 10 luni, ar fi trebuit...
Anunț important pentru elevi! Banii de pe tichetele educaționale intră în luna decembrie. Data la...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Cercetătorii au descoperit CÂRTIȚA AURIE! Cât de RAR este ANIMALUL?
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Maria Callas, diva care a murit din dragoste. Bărbatul care i-a distrus viața
Băiatul-profet, care ar fi prezis pandemia de Covid-19, are vești sumbre în legătură cu 2024....
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...