Tragedie la Iași. O fetiță de 4 ani a murit arsă de vie. Micuța a fost stropită cu diluant şi a luat foc

Tragedie la Iași. O fetiță de 4 ani a murit arsă de vie. Micuța a fost stropită cu diluant şi a luat foc
Tragedie la Iași. O fetiță de 4 ani a murit arsă de vie. Micuța a fost stropită cu diluant şi a luat foc
Publicat: 16/12/2020, 18:27

Dramă cumplită într-o comună din județul Iași. O fetiță de 4 ani a murit, miercuri, după ce a suferit arsuri grave pe 60% din suprafaţa corpului.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Popești. Cei șase copii ai familiei Grosu au fost lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi. Fata cea mare, în vârstă de 10 ani, se juca cu o sticla de diluant, pe care părinții o foloseau pentru a aprinde flăcările din sobă.

Din primele informații, sticla de diluant s-a aprins după ce au sărit scântei din foc. Copila s-a speriat, iar în acel moment a aruncat sticla în flăcări pe pat, unde se afla sora ei. Fetiței de 4 ani i s-au aprins imediat hainele. După ce părinții au reușit să stingă focul, micuța a ajuns la spital.

În ciuda încercărilor medicilor, fetița a pierdut lupta cu viața.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași a demarat o anchetă socială și a luat decizia ca ceilalți cinci copii ai familiei să fie puşi în plasament maternal.

Autorităţile iau în calcul şi decăderea părinţilor din drepturi.

Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Un incendiu a izbucnit marți la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Potrivit informațiilor aflate de presă până în acest moment, o instalație electrică s-a supraîncălzit în apropierea laboratorului chimic.

Angajații din preajma centralei afectate au fost evacuați, iar la fața locului au ajuns în scurt timp echipele de intervenție ale centralei.

Alarma a fost dată în jurul orei 15.00 în apropierea laboratorului chimic din cadrul Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Conform informațiilor oficiale oferite de reprezentanții Nuclearelectrica, mai mulți angajați au observat dâre de fum în sistemul de ventilație și au dat alarma.

În timp ce personalul din zonă a fost evacuat, echipele de intervenție au ajuns la fața locului și au stabilit că nu este vorba despre un incendiu, ci de o supraîncălzire a unui dispozitiv electric din sistemul de ventilație.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult