Trei bărbați din Craiova sunt cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Polițiștii au găsit sume mari de bani, la percheziții

Trei bărbați din Craiova sunt cercetați pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Polițiștii au găsit sume mari de bani, la percheziții
FOTO - Poliția Română/DIICOT
Publicat: 28/01/2023, 17:46
Actualizat: 28/01/2023, 17:51

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au derulat o acțiune pe linia traficului de minori și a traficului de persoane, în data de 26 ianuarie 2023. Astfel, au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj, Gorj și Argeș, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, informează Poliția Română.

Trei bărbați din municipiul Craiova sunt bănuiți că, în cursul anului 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

FOTO – Poliția Română/DIICOT

Aceștia ar fi racolat mai multe persoane vătămate, în scopul exploatării sexuale, inițial în țară, în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, ulterior fiind transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța și Elveția).

În perioada martie 2015 – martie 2017, unul dintre cei trei bărbați, sub pretextul obținerii unui contract de muncă, ar fi înlesnit practicarea prostituției într-un club din municipiul Craiova.

FOTO – Poliția Română/DIICOT

În cursul urmăririi penale, au fost identificate șase persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârșirii faptelor și a fost documentată implicarea altor trei bărbați, din județele Gorj și Argeș, în activitățile grupului.

Membri grupării, folosindu-se de metoda „loverboy” ar fi identificat persoane vulnerabile, cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi determinat, și, ulterior, constrâns să practice prostituția, inițial în țară și apoi în străinătate, sumele de bani obținute ajungând în totalitate la membri grupului.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate trei telefoane mobile, 10.700 de euro și mai multe documente. Cinci persoane au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

FOTO – Poliția Română/DIICOT

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei persoane, iar, în cursul zilei de 27 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus față de aceștia măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și ai inspectoratelor de jandarmi județene Gorj și Argeș.

FOTO – Poliția Română/DIICOT

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a mai precizat sursa citată.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”