Trei orfani au fost exploatați de un cuplu din Mureș, care le-a promis un loc de muncă. Tinerii nu au primit niciun ban și erau bătuți până la leșin

Trei orfani au fost exploatați de un cuplu din Mureș, care le-a promis un loc de muncă. Tinerii nu au primit niciun ban și erau bătuți până la leșin
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16/08/2022, 14:26
Actualizat: 16/08/2022, 14:30

Trei tineri orfani din Mureș au fost exploatați, timp de șase ani, de un cuplu care le-a promis un loc de muncă, cazare și masă. Băieții nu fost plătiți deloc pentru munca prestată, iar după ce au încercat să fugă, au fost aduși înapoi cu forța. După cinci luni de judecată, Tribunalul Mureș a trimis cuplul în închisoare.

Cei trei orfani au ajuns să lucreze pentru un cuplu din Mureș după ce au părăsit sistemul de protecție al statului și au vrut să se angajeze. Deși tinerilor li s-a promis un salariu de 1.000 de lei lunar, cazare și două mese pe zi, promisiunea făcută de angajatori s-a transformat rapid într-un act de sclavie.

Tinerii au fost puși să îngrijească animalele de la fermă până la epuizare și au cazați într-o încăpere folosită anterior ca magazie, unde se afla doar un pat vechi și o masă improvizată. Victemele au relatat că nu au primit niciun ban, mâncarea era mai mult pâine, iar accesul la apă sau baie era imposibil.

Ulterior, cei trei orfani au fost transportați în Germania, la cules de sparanghel și în Franța, la cules de mere. Acolo, băieții nu au văzut niciun ban din salariile plătite de angajatorii străini, toată remunerația ajungând la cei doi angajatori din Mureș, care s-au dat drept părinții lor. Din banii câștigați de tineri, cuplul și-au extins casa, construind încă o încăpere, unde urma să locuiască fiul lor.

Deși au încercat să fugă de la ferma din Mureș în repetate rânduri, tinerii erau găsiți de fiecare dată erau găsiți de bărbatul din Mureș și de fiul acestuia și erau aduși cu forța înapoi. Victimele spun că erau alergați pe câmpuri și pe drumurile satului cu mașina sau cu taxiul până erau prinși, ulterior fiind bătuți până la leșin.

„Ceilalți doi băieți au plecat și ei într-o seară, dar i-a adus înapoi. Când au coborât din mașină cei doi erau pe locurile din spate și după ce au coborât i-a bătut cu cricul de metal de la mașină. Cu acest cric m-a lovit și pe mine, eu am căzut jos și mi-am pierdut cunoștința. Am văzut totuși că i-a certat pe cei doi că au plecat noaptea pe drumuri, dar i-a și lovit. Până să leșin am văzut că cei doi au primit mai multe lovituri cu acel cric metalic”, a declarat una dintre victime în fața instanței de judecată.

După șase ani de suferință, unul dintre băieți a reușit să pună mâna pe un telefon și să ceară ajutor la 112. Cuplul a fost trimis în judecată în martie 2022, Tribunalul Mureș pronunțându-se în dosar după cinci luni de judecată, potrivit Antena 3.

Bărbatul a primit șase ani de închisoare cu executare, iar femeia, trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsiți vinovați pentru trafic de persoane în formă continuată, respectiv complicitate. Pe lângă pedepsele cu închisoare, cei doi au fost condamnați să le plătească tinerilor banii datorați pentru care au muncit în fermă.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât