UPDATE – Cei trei turiști rătăciți în Retezatul Mic au fost găsiți de salvamontiști

UPDATE - Cei trei turiști rătăciți în Retezatul Mic au fost găsiți de salvamontiști
Foto caracter ilustrativ
Publicat: 29/11/2021, 17:48

Salvamont România anunță că trei turiști rătăciți sunt căutați luni de dimineață în Retezatul Mic, din județul Hunedoara.

UPDATE – Cei trei turiști rătăciți în Retezatul Mic au fost găsiți de salvamontiști

Cei trei turiști rătăciți duminică seara au fost găsiți luni de salvamontiști.

„Final fericit al evenimentului din Retezat. Toată lumea a ajuns cu bine la poalele muntelui. Felicitări Salvamont Hunedoara pentru efortul depus”, a anunțat, luni, Dispeceratul Național Salvamont.

Știrea inițială:

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Hunedoara pentru salvarea a trei turiști rătăciți în Retezatul Mic, între Piatra Iorgovanului și Stănuleții Mari … Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane, deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale. În cursul nopții însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor. La această oră, două echipe de salvatori montani acționează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest, iar alta dinspre Lăpușnicul Mare. În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendința de a se transforma în lapoviță și ninsoare”, anunță reprezentanții Salvamont România.

„Nu înțelegem de ce se forțează derularea unor drumeții pe munte și în astfel de condiții”

Slavamontiștii speră că turiștii au găsit o cale de adăpostire pe munte.

„Se sperăm că cei trei au reușit sa găsească o cale de coborâre din creastă, au descoperit o stână unde să se adăpostească, sau au avut haine foarte bune care să le permită să treacă mai ușor peste frigul din noapte .
Vremea a fost deosebit de urâta ieri în majoritatea masivelor montane, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă și nu înțelegem de ce se forțează derularea unor drumeții pe munte și în astfel de condiții”, mai scriu cei de la Salvamont România.