Tudor Chirilă: Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de „actorie”

Tudor Chirilă: Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de „actorie”
Publicat: 05/05/2022, 13:04
Actualizat: 05/05/2022, 13:12

Tudor Chirilă afirmă, în contextul mărturisirile făcute de actrița Viorica Vodă la Gala Premiilor Gopo, că „poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de „actorie”.

Artistul atacă dur anumite practici din facultățile de teatru și spune că unii profesori de actorie fac avansuri studentelor. El vorbește și despre „stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba”.

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim și despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciții de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reușit să schimbe școală). Da’ probabil că ne-ar pune pe toți la punct una care așteaptă un Ferrari de la vânătorul vieții ei, mașină pentru care el va fi scutit de rușinoasele drumuri la Mega Image”, a scris artistul pe Facebook.

La gala Premiilor Gopo, organizată la Teatrul Naţional Bucureşti, filmul „Filantropica” a fost aniversat la 20 de ani de la premieră iar o parte din echipă a fost prezentă pe scenă.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere şi consecinţele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărţuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulţi directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a fost mărturisirea Vioricăi Vodă care a interpretat-o pe Diana Dobrovicescu în film, notează News.ro.

Actriţa Katia Pascariu a fost singura care a reacţionat la discursul Vioricăi Vodă atunci când a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

„Cred că au fost nişte lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, şi cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă. Şi aş vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aş vrea să mulţumesc că le-a zis. Îmi pare rău că a durat 20 de ani să le spună. Şi îmi pare foarte rău pentru reacţiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei şi a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi”, a spus Katia Pascariu.

Ulterior, în mediul online zeci de persoane publice au reacționat la dezvăluirile făcute de Viorica Vodă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult