Tudor Gheorghe, despre cenzura din perioada comunismului: „Ne obliga să fim mai deștepți decât ei, mai rafinați în gândire, subtili și ascuțiți la minte”

Publicat: 25/03/2022, 16:21
Actualizat: 31/03/2022, 16:19

Maestrul Tudor Gheorghe, invitatul special al primei ediții a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” – proiectul de suflet al directorul editorial al trustului de presă „Gândul Media Network” – a împărtășit trăirile sale culturale din perioada comunistă și cum a trecut de cenzura din acei ani.

„Regret cenzura! Ne obliga să fim mai destepți decât ei. Ne făcea să fim rafinați în gândire, să fim subtili, mai deștepți, mai ascuțiți la minte, trebuia să găsim subterfugii, cheițele, „șopârlele”… cum spunea, genial, Tomiță Caragiu (actorul Toma Caragiu – n.r.). Vorba unuia, care spunea… „mie nu mi-e frică de ce zici, mie mi-e frică de ce taci”. (…) De multe ori, adăugam în spectacole lucruri care știam că o să fie tăiate, dar să le dăm bucuria să taie ceva, să opereze, și lăsam ce trebuie”, a mărturisit artistul, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Un nou podcast marca Adrian Artene

În noul format de podcast, Adrian Artene a investit energie și credința că va fi pe placul urmăritorilor din toate categoriile sociale.

„Altceva cu Adrian Artene” va fi un podcast care, cu siguranță, va intra în sufletul „consumatorilor” online, în special datorită temelor care vor fi abordate. Invitații vor fi de marcă și vor putea fi urmăriți, în toată splendoarea lor, săptămânal, în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00.

Urmărește interviul integral cu maestrul Tudor Gheorghe, sâmbătă, de la ora 19, doar pe canalul de Youtube Altceva cu Adrian Artene. Abonați-vă aici!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase