Turiști dați dispăruți în Halkidiki, după ce s-au dus să înoate în mare

Turiști dați dispăruți în Halkidiki, după ce s-au dus să înoate în mare
Publicat: 10/07/2022, 16:50
Actualizat: 12/07/2022, 11:12

Doi turişti au fost daţi dispăruţi după ce au intrat în mare, în largul insulei Halkidiki din Grecia, pe o vreme severă cu vânt puternic și cu valuri înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio.

Cei trei bărbați s-au dus să înoate, în ciuda avertizărilor meteo de vreme severă, relatează Agerpres.

Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend. Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape.

Drumurile au fost închise pe insula Skyros

Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

La Atena şi în Creta au căzut precipitaţii sub formă de ploaie pe tot parcursul nopţii. Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie.

Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase