Turiștii s-au înghesuit pe plajă în cel mai aglomerat week-end la mare: „Unde să mergem, la nudiști?!”

Turiștii s-au înghesuit pe plajă în cel mai aglomerat week-end la mare: „Unde să mergem, la nudiști?!”
Publicat: 15/08/2021, 20:01

Peste 300.000 de turiști sunt pe litoral, în cel mai aglomerat weekend al sezonului, care cincide cu sărbătoarea de Sfânta Maria și cu Ziua Marinei, potrivit agențiilor de turism. „Nebunia” vârfului de sezon se vede peste tot: în trafic, pe plaje sau la terase.

În Eforie și Costinești, prosoapele și șezlongurile ajung până în mare. Și prețurile sunt ameţitoare: o familie cu un copil cheltuieşte, de pildă, într-o vacanță de o săptămână la Eforie Nord, aproximativ 6.000 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Turist: „Unde să mergem, la nudiști?!”

În Eforie Nord, la orele prânzului, când deja soarele este prea puternic și nu este recomandată expunerea la soare, ţărmul mării era un furnicar. Prosop lângă prosop, șezlong lângă șezlong, până în buza mării, niciun turist nu se dădea dus de pe plajă.

Reporter: Nu e prea aglomerat?

Turist: „Este, este foarte aglomerat!”

Reporter: Vă place aşa?

Turist: „Da, super!”

Reporter: De ce nu aţi mers pe o plajă mai liberă?

Turist: „Unde să mergem, la nudiști?!”

Întârziații au slabe șanse să mai prindă un petic de nisip gol. Unii reușesc totuși să se strecoare, când alții pleacă la masă.

„Este aglomerat, dar în acelaşi timp, e şi normal. Toată lumea vrea la mare, este o staţiune accesibilă” spune un alt turist.

Peste 1000 de euro, prețul unui sejur la mare

Reporter: Cum vi se pare litoralul romanesc anul ăsta?

Turist: „Cam scump”

Reporter: Care ar trebuie să fie bugetul unei familii pentru o săptămână?

Turist: „Nu ştiu, peste 5.000 de lei, 6000”.

O mare de oameni am găsit și în Costinești, unde chiar şi cine ajunge la primele ore pe plajă prinde greu loc să stea la plajă.

„E frumos, cam multă mizerie dar e frumos!” spune altcineva.

„Nu mai e ce era odată! Înainte erau mult mai mulţi tineri, acum mai mult familii” remarcă o fată.

Trafic infernal pe șoseaua dintra stațiuni

Arhiplină a fost și șoseaua dintre stațiuni, abia se zărea asfaltul dintre șirurile fără capăt de mașini. Odată ajunși la destinație, șoferii s-au izbit de alt calvar – lipsa locurilor de parcare.

În această perioadă și prețurile sunt mari. În Eforie Nord, o noapte de cazare la un hotel de trei stele costă, în medie, 300 de lei, iar la Costinești, aproape 350. De la sfârșitul lunii, însă, tarifele vor scădea, teoretic, cu aproximativ 20%

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase