Un apropiat a lui Putin spune că o lovitură de stat militară devine o posibilitate în Rusia: „Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut”

Un apropiat a lui Putin spune că o lovitură de stat militară devine o posibilitate în Rusia: „Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 31/01/2023, 10:09

O lovitură de stat militară devine o posibilitate în Rusia pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, a declarat luni fostul redactor de discursuri al președintelui Vladimir Putin.

Scriitorul de discursuri a lui Putin devenit analist politic, Abbas Gallyamov, a declarat că, pe măsură ce pierderile rusești cresc în Ucraina, iar țara trece prin greutățile aduse de sancțiunile occidentale, rușii vor căuta pe cineva pe care să dea vina.

„Economia rusă se deteriorează. Războiul este pierdut. Sunt tot mai multe cadavre care se întorc în Rusia, așa că rușii se vor confrunta cu mai multe dificultăți și vor încerca să găsească explicații de ce se întâmplă acest lucru, privind în jur la procesul politic și își vor răspunde: „Ei bine, acest lucru se datorează faptului că țara noastră este guvernată de un vechi tiran, un vechi dictator””, a spus Gallyamov, referindu-se la Putin.

„În acest moment, cred că o lovitură de stat militară va deveni posibilă”.
Acel moment ar putea veni în următoarele 12 luni, a spus el.

„Deci, peste un an, când situația politică se va schimba și va exista un președinte nepopular foarte detestat în fruntea țării și războiul este foarte nepopular, iar ei trebuie să verse sânge pentru asta, în acest moment, o lovitură de stat devine o posibilitate reală”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase