Un bărbat a aruncat din greșeală 127 milioane dolari la groapa de gunoi. Acesta oferă autorităților 70 de milioane de dolari pentru a-și recupera banii

Un bărbat  a aruncat din greșeală 127 milioane dolari la groapa de gunoi. Acesta oferă autorităților 70 de milioane de dolari pentru a-și recupera banii
Publicat: 16/01/2021, 11:19
Actualizat: 16/01/2021, 11:22

James Howells, un muncitor IT care trăiește în Regatul Unit, știe exact unde sunt 7.500 de bitcoini, dar consiliul orașului în care locuiește nu îl va lăsa să-i recupereze. Ei spun că este împotriva legii.

Potrivit unui raport publicat în The Telegraph, Howells a început să extragă bitcoin pe laptopul său personal în 2009. În 2013, totuși, „după ce am oprit exploatarea, laptopul pe care l-am folosit a fost rupt în părți și vândut pe eBay”, spune Howells pentru The Telegraf.

El a păstrat unitatea pe care a folosit-o pentru a colecta bitcoins, „așa că dacă Bitcoin ar deveni valoros într-o zi, aș mai avea monedele pe care le-am extras”.

Bărbatul a aruncat din greșeală 127 milioane dolari la groapa de gunoi

Dar, în timp ce își curăța casa în 2013, a pus-o din greșeală într-un coș de gunoi la depozitul de deșeuri local din Newport, Țara Galilor de Sud, unde a fost îngropat.

Acum, cu o valoare a bitcoinului situându-se chiar peste 17.000 de dolari miercuri, potrivit site-ului web CoinDesk în monedă digitală, 7.500 de bitcoin pierduți de Howells valorează mai mult de 127 de milioane de dolari. Indicele prețurilor Bitcoin al CoinDesk urmărește prețurile de la schimburile valutare digitale Bitfinex, Bitstamp, Coinbase și itBit.

Efortul de recuperare ar fi  semnificativ.

„Un depozit de deșeuri modern este un proiect de inginerie complex, iar dezgroparea acestuia ridică tot felul de probleme de mediu, cum ar fi gazele periculoase și potențialele incendii de depozitare”, spune Howells. „Este un proiect mare, scump și riscant.”


James Howells

Într-un interviu acordat site-ului tehnologic Wired, un purtător de cuvânt al consiliului a declarat că birourile lor au fost „contactate în trecut cu privire la posibilitatea recuperării unei piese de hardware IT despre care se conține bitcoini”, dar dezgroparea, depozitarea și tratarea deșeurilor ar putea cauza impact imens asupra mediului asupra zonei înconjurătoare. ”

Depozitul de deșeuri conține aproximativ 350.000 de tone de deșeuri și se adaugă încă 50.000 de tone în fiecare an.

„Este probabil ca hardware-ul să fi suferit o coroziune galvanică semnificativă din cauza prezenței lichefiatelor și a gazelor de depozitare”, au subliniat oficialii. Chiar dacă unitatea este recuperată, este posibil să nu funcționeze după ce a fost expusă atât de mult timp la deșeuri grele și, probabil, toxice.

În plus, operațiunea, care ar putea necesita vehicule de construcții speciale, ar putea costa milioane. Și în timp ce Howells are „sprijinul financiar” pentru a finanța un astfel de efort, potrivit lui Wired, el are nevoie de permisiune: Depozitul de deșeuri nu este deschis publicului, iar încălcarea ar fi considerată o infracțiune.

Există încă câteva motive pentru a fi atenți la criptomonede și serviciile bazate pe cloud

Serviciile bazate pe cloud ajută acum la prevenirea pierderii fizice a hardware-ului în care sunt stocate bitcoin-urile, dar există încă câteva motive pentru a fi atenți la criptomonede: Unii experți se tem că ar putea fi interzisă,  este greu de apreciat cu precizie și spun că cumpărarea este mai mult un joc de investitie.

Având în vedere că valoarea bitcoin continuă să crească, unii speculează că în cele din urmă monedele pierdute ale lui Howells vor merita o avere și consiliul orașului va fi obligat să permită o căutare.

„Și evident”, spune Howells, „ar primi un procent frumos sau donație”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase