Un bărbat a fost prins după ce a intrat, pe geam, în Palatul Parlamentului

Un bărbat a fost prins după ce a intrat, pe geam, în Palatul Parlamentului
Caracter ilustrativ
Publicat: 27/12/2021, 12:44
Actualizat: 27/12/2021, 19:14

Un bărbat a fost imobilizat de angajații Serviciului de Protecție și Pază (SPP) ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului după ce, luni, în jurul orei 04.00, a sărit gardul și a reușit apoi să intre în clădire. Acesta a fost predat polițiștilor Secției 17, a anunțat Poliția Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, din primele verificări s-a stabilit că acesta a intrat în curte sărind gardul, apoi a spart un geam și a intrat în clădire.

Acesta a fost condus la Secția 17 Poliție, pentru audieri, însă, conform unor surse judiciare nu și-a putut explica gestul, în condițiile în care se afla într-o avansată stare de ebrietate.

Conform Poliției Capitalei, a fost deschis un dosar penal care este instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

A confundat Palatul Parlamentului cu un hotel

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că intrusul este un om de afaceri irlandez, care deține, în țara natală, o companie de taxi. Acesta a intrat în clădire după ce a spart un geam situat la demisol, iar zgomotul produs de cioburi a alertat paza. În urma verificărilor s-a stabilit că niciun birou nu a fost forțat.

Bărbatul ar fi petrecut până la ora 22.00 împreună cu niște prieteni, după care s-a despartit de aceștia și nu s-a putut stabili ce a făcut până în jurul orei 04.00, când a sărit gardul de la Palatul Parlamentului. Acesta a spus că ar fi confundat clădirea cu hotelul la care este cazat și nu ar fi frut altceva decât să ajungă în cameră.

După mai aproximativ 12 ore, timp în care polițiștii au încercat să afle ce l-a determinat pe cetățeanul irlandez să intre pe fereastră în Palatul Parlamentului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru violarea sediului profesional și distrugere.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase