Un bărbat de 64 de ani, acuzat că ar fi agresat sexual două minore a fost plasat în arest la domiciliu

Un bărbat de 64 de ani, acuzat că ar fi agresat sexual două minore a fost plasat în arest la domiciliu
sursa: Pixabay
Publicat: 23/06/2022, 19:08

Un bărbat de 64 de ani din Brăila care se afla în stare de arest pentru 30 de zile, fiind acuzat că ar fi agresat sexual două minore de 16 ani, a fost plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Brăila.

Tribunalul Brăila a decis pe 21 iunie să îl plaseze în arest la domiciliu pe Filip Avramescu, un bărbat de 64 de ani din Brăila, acuzat de agresiune sexuală. Iniţial, Judecătoria dispusese arestarea preventivă a bărbatului.

Potrivit anchetatorilor, brăileanul a fost reclamat la Poliţie pentru că se plimba cu bicicleta şi lovea la fund fetele care mergeau la şcoală. În aceeaşi zi şi în acelaşi interval de timp, bărbatul a agresat o altă adolescentă în acelaşi mod.

Pe 17 iunie, procurorii au cerut judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a individului pentru două infracţiunii de agresiune sexuală. Cererea a fost admisă, dar bărbatul a stat după gratii doar patru zile.

Motivarea instanței

„Desfiinţează hotărârea. Admite contestaţia formulată de contestatorul A. F. împotriva încheierii din 17.06.2022 pronunţată la Judecătoria Brăila, în dosarul penal nr. 8316/196/2022. Desfiinţează încheierea atacată, iar în rejudecare: Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Dispune măsura arestului la domiciliu a inculpatului A.F. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.06.2022, până la data de 20.07.2022 inclusiv. Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu inculpatul nu va putea părăsi domiciliul din jud. Brăila, com. Cazasu, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul va respecta următoarele obligaţii: se va prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoanele vătămate, potrivit Digi24.

Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Definitivă”, se arată în soluţia Tribunalului Brăila, postată pe site-ul instanţei.