Bărbat din Galați, vaccinat anti-COVID cu ambele doze, pozitiv la tulpina Delta. O altă persoană infectată cu noul coronavrius, din același oraș, a murit

Bărbat din Galați, vaccinat anti-COVID cu ambele doze, pozitiv la tulpina Delta. O altă persoană infectată cu noul coronavrius, din același oraș, a murit
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 18/08/2021, 16:17

Un bărbat din Galaţi de 57 de ani, vaccinat împotriva COVID-19 cu ambele doze cu serul de Pfizer, a fost confirmat cu tulpina Delta. Acesta nu este internat în spital şi are o stare bună, au anunţat autorităţile gălăţene, citate de Adevărul.

Potrivit Prefecturii Galaţi, acesta nu are istoric recent de călătorie. Bărbatul s-a vaccinat, la începutul anului 2021, cu ambele doze de vaccin de la Pfizer.

Acesta s-a testat în data de 1 august, fiind declarat pozitiv, iar pe data de 17 august a venit confirmarea de infectare cu tulpina Delta. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate. Gălăţeanul se află la domiciliu şi are o stare de sănătate bună.

DSP Galaţi a anunțat și un deces la o persoană infectată cu noul coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a raportat şi un deces la o persoană infectată cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, nevaccinat, cu obezitate.

„Acesta a fost testat pozitiv pe data de 1 august, dar a refuzat iniţial internarea. În data de 5 august, a solicitat ajutor medical, fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde, pe 10 august, a fost transferat la Spitalul de Urgenţă, pe secţia de ATI”, au transmis autorităţile gălăţene.


CITEȘTE ȘI: Bilanț coronavirus 18 august. 541 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase