Un bărbat s-a înecat sub privirile polițiștilor după ce a cerut în repetate rânduri ajutor: „Nu sar după tine”, i-a strigat omul legii

Un bărbat s-a înecat sub privirile polițiștilor după ce a cerut în repetate rânduri ajutor: Nu sar după tine, i-a strigat omul legii
sursa foto: Captura Youtube
Publicat: 06/06/2022, 18:48

Un bărbat s-a înecat luna trecută într-un lac din Arizona și, în timp ce implora ajutor, zbătându-se în apă, polițiștii locali care se aflau în apropiere au refuzat să îl salveze, potrivit autorităților și a unei înregistrări de pe o cameră de supraveghere corporală a poliției.

„Mă înec”, le-a spus Sean Bickings, în vârstă de 34 de ani, ofițerilor Departamentului de Poliție din Tempe în timpul incidentului din 28 mai de la Tempe Town Lake, potrivit Insider.

Un ofițer i-a răspuns lui Bickings: „Bine, nu sar după tine”, la câteva momente după ce un alt polițist i-a spus lui Bickings să se îndrepte spre un pilon.

„Vă rog să mă ajutați. Vă rog, vă implor”, a spunea Bickings.

Bickings, pe care oficialii orașului l-au descris ca fiind un „membru al comunității Tempe fără adăpost”, s-a înecat în cele din urmă după ce a sărit în lac, dar nu a fost capabil să înoate.

Într-o declarație, managerul orașului Tempe, Andrew Ching, și șeful poliției, Jeff Glover, au numit moartea lui Bickings „o tragedie”.

Imaginile filmate de camerele de supraveghere corporală ale poliției, publicate de oraș, arată ce a dus la momentele dinainte ca Bickings să sară în apă.

Polițiștii din Tempe au fost chemați la fața locului imediat după ora 5 dimineața, pe 28 mai, în legătură cu o dispută raportată între Bickings și o femeie care s-a identificat în fața polițiștilor ca fiind soția sa, au declarat oficialii.

La sosirea polițiștilor, aceștia au vorbit cu Bickings și cu femeia, despre care oficialii spun că au cooperat cu poliția și au negat că ar fi avut loc vreo confruntare fizică.

„Nu a făcut nimic greșit. Avem un obicei prost de a ne întrerupe unul pe celălalt uneori”, le-a spus femeia polițiștilor, potrivit înregistrării video a camerei de corp a poliției.

Oficialii spun că Bickings a escaladat un gard metalic de 1,5 metri și a sărit în apă.

Polițiștii au căutat numele cuplului într-o bază de date pentru a verifica dacă există mandate de arestare în curs de executare, ca parte a procedurii standard. „Niciunul dintre ei nu era reținut pentru vreo infracțiune”, a declarat municipalitatea despre cuplu.

„Mă duc să înot. Am de gând să mă înec!”

Cu câteva secunde înainte ca Bickings să sară în apă, el le-a spus ofițerilor: „Mă duc să înot… Sunt liber să plec, nu?”, se arată în înregistrarea video a camerei de supraveghere corporală.

Ofițerii i-au spus lui Bickings că nu are voie să înoate în lac. „Cât de departe credeți că va putea să înoate?”, a întrebat un ofițer, se arată în înregistrare. La scurt timp după aceea, un ofițer a putut fi auzit anunțând prin radio că „subiectul” a sărit în lac.

La câteva momente după ce Bickings a intrat în apă, un polițist l-a întrebat: „Deci, care este planul tău acum?”.

„O să mă înec”, a început să spună Bickings. „Am de gând să mă înec”.

În timpul calvarului, poliția și aparent soția lui Bickings s-au certat, aceasta spunând la un moment dat: „Sunt doar distrusă pentru că se îneacă chiar în fața ta și tu nu vrei să mă ajuți”.

Cei trei ofițeri de poliție din Tempe care nu au intervenit pentru a-l salva pe bărbatul care se îneca au fost puși în concediu plătit în timp ce Departamentul de Siguranță Publică din Arizona și Poliția din Scottsdale investighează acțiunile ofițerilor, a precizat orașul într-o declarație vinerea trecută.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase