Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu, în Neamț. Mama sa a reușit să îi salveze pe ceilalți trei copii ai familiei

Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu, în Neamț. Mama sa a reușit să îi salveze pe ceilalți trei copii ai familiei
FOTO: Facebook/Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgentă Icușești (SVSU) Icușești
Publicat: 19/01/2021, 01:43
Actualizat: 19/01/2021, 01:51

Un bebeluș de doar cinci luni a murit, luni după-amiază, în urma unui incendiu izbucnit în localitatea Bălușești, comuna Icușești, județul Neamț. În interiorul camerei unde au pornit flăcările mai erau încă trei copii, dar au fost evacuați de mama lor până la sosirea forțelor de intervenție.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, pompierii au fost înștiințati prin apel la 112, despre producerea incendiului, iar la locul locului s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, dar și pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgentă Icușești (SVSU) Icușești.

Pompierii voluntari din cadrul SVSU Icușești au localizat incendiul care izbucnise într-o cameră a casei, forțele de intervenție găsind în interior un sugar de cinci luni în stop cardio-respirator, cu arsuri la picioare.

Copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe ambulanța SMURD declarând decesul.

Incendiul a fost stins de pompierii din Neamț, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost jarul căzut din sobă.

Incendiu în Bistrița-Năsăud. Șapte persoane, între care un bebeluş de două săptămâni, salvate de jandarmi dintr-o casă cuprinsă de flăcări

Un incendiu a izbucnit, tot luni, și în cartierul Ştefan cel Mare, din județul Bistrița-Năsăud. Șapte persoane, între care un bebeluş de două săptămâni, au fost evacuate de jandarmi. Cei din interior dormeau, când au pornit flăcările.

În jurul orei 09.00, echipa de jandarmi care se afla într-o acţiune de patrulare a zărit iniţial un fum dens care ieşea de la casa din cartierul Ştefan cel Mare.

Jandarmii au oprit maşina, au intrat în imobil şi au constatat faptul că în interior se aflau mai multe persoane.

Tragedie în India. Bebeluși morți în urma unui incendiu devastator izbucnit într-un spital

Zece bebeluși au murit în urma unui incendiu produs într-un spital din Maharashtra, India. Tragedia a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, iar copiii aveau între câteva zile şi trei luni.

Incendiul de proporții a izbucnit în primele ore ale zilei, iar cauza nu este, pentru moment, cunoscută, o investigaţie fiind în curs de desfăşurare. Până la sosirea pompierilor, personalul din spital a reușit să salveze șapte nou-născuți.

Din păcate, eforturile de salvare au fost împiedicate de explozii continue în interiorul secţiei. O asistentă a declarat că a anunțat autorităţile, după ce a observat că iese fum din unitatea de îngrijire a bebelușilor.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase